Elsőre hihetetlen és sci-fi filmbe illő az egész elképzelés, ugyanakkor a számok nem hazudnak. Spoiler: Több tejet adnak! Nagy valószínűséggel pontosan azért, mert jobban érzik magukat. Ez számos etikai kérdést is felvet, de a produktum és a közérzet javulása mégis csak olyan dolog, ami jó az állatnak, ugyanakkor a gazdának is. Viszont egyfajta átverésről van szó... mégis csak virtuális és nem valós környezetet teremtünk. Mielőtt a "hírhajhász" címmel vádolna bárki, ne felejtsük el a lényeget: Mi a Te véleményed erről? Persze a véleményed leírása előtt - kérlek, hogy - nézz bele a rövid videóba és olvasd el a cikket!

Ha elnyeri a tetszésedet a tartalom, arra biztatunk, hogy mondd el véleményedet egy hozzászólásban. Megosztásodat pedig kifejezetten köszönjük! Sőt! Meghálálhatjuk? Használd a Markoló funkciót az extra Tőzsdearanypontok gyűjtéséhez! Siker, Veled! ;)


TP Siker, Veled: Érdekel a fejős tehenekre tett virtuális valóság szemüveg esete?
Forrás: Usplash, Pexels, MD, SikerVeled.hu


Most TE is segíthetsz, hogy előbb indulhasson a projektünk!
Meghívnál minket egy kávéra, vagy pizzára?

Támogatás!Hálásan megköszönjük a legkisebb támogatásokat is!




A szarvasmarhák közül a Japánban tenyésztett wagyu marhák tartásával kapcsolatban kering talán a legtöbb legendába illő történet. A legismertebbek ezek közül, hogy a tenyésztők úgy igyekeznek stresszmentes életet biztosítani az állatoknak, hogy sörrel itatják őket, izmaikat rendszeres masszázzsal lazítják el, sőt igazi műértő jószágok lévén, még klasszikus zenét is hallgattatnak velük. Lehet, hogy némelyik tenyésztő valóban élt már ezekkel a módszerekkel, azonban ezek korántsem számítanak bevett gyakorlatnak – előírásnak pedig semmiképp.

 

A tenyésztők azonban titokban tartják, hogy pontosan miből áll az állatok étrendje, így természetesen az sincsen kizárva, hogy egyesek étvágyfokozó gyanánt akár sört is adnak az állatoknak. A marha-masszázs története pedig állítólag egy félreértésen alapszik: az állatok szőrét ugyanis tényleg alaposan ki szokták kefélni a tenyésztők – ami persze nem jelent testmasszázst.

 

Tény, hogy a japán wagyu marhát, különösen a Kobéból származó eredetvédett változatát a világ legjobb marhahúsaként tartják számon. Ezt az elismertséget mindenekelőtt a jó géneknek köszönheti. A japánok kulturális és vallási okokból csak akkor kezdtek el marhahúst fogyasztani, amikor a 19. század második felében, a Meidzsi-restaurációt követően megnyitották a kikötőiket a külföldiek előtt. És ki más vezette volna rá a japánokat a steakevésre, mint az akkori világ legnagyobb steakevő nemzete, vagyis a britek? Japánban korábban nem a húsáért tenyésztették a szarvasmarhát, hanem kizárólag igavonó állatként tartották őket. Az évszázadokon át nehéz munkához szokott állatok szervezete arra rendezkedett be, hogy az izomrostok között halmozta fel a zsírt, amely így gyönyörű, márványos húst eredményezett. A tejtermelésben és fogyasztásban talán az ínyencek kevésbé vannak jelen, így mostanáig keveset hallhattunk az ezt ösztönző legendás megoldásokról.

 

İzzet Koçak, a kísérletező kedvű török gazda először két állaton próbálta ki a VR-szemüveget és azt tapasztalta, hogy az addig átlagosan 22 liter tejet adó tehenek a lankákon gazdagon zöldellő mezők látványának hatására közel 27 litert adtak. A siker hatására további 10 szemüveget rendelt a teheneknek, és ha folytatódik a kedvező trend, akár az összes állat kaphat kedélyjavító virtuális legelőket. Az ötletgazda azonban nem ő, eredetileg egy orosz farmról hallotta még 2019- ben, hogy ezzel a megoldással jelentős eredményeket értek el. Az orosz agrárminisztérium is kommentálta az esetet, megjegyezve, hogy a környezet – ha mégoly virtuális is – komoly hatással van az állatok egészségére, ezáltal nő a tejtermelés és javul az előállított tej minősége. Ettől függetlenül elmenne ez a cikk a TP Nagyvilági Érdekes kategóriába, de végül a TP Bolygó I. a Föld elnevezésű témáink közé tettük.

Javaslom, hogy te is szabadulj ki a természetbe, lehetőleg nem csak virtuálisan!

😉
TP Robi

 

Források: telex.hu, diningguide.hu



Milyen ínyencnek kell lenni ahhoz, hogy valaki megérezze a tejek ízeiben a különbséget?
Vajon embereknél működne ez a szisztéma?
(Itt az egészségre gondolok, nem a tejtermelésünkre. 😊)


Van véleményem, hozzászólok!


Oszd meg és uralkodj! ;)

A TP Portálon a TartalomKezelő színtéren 4 fő témacsoportunk van:

TP Luxury TP Motivátor TP Nagyvilági Érdekes TP Bolygó I. a Föld

Válassz a fenti témák közül, vagy nézd meg a SikerVeled.hu nyitó oldalát!


Most TE is segíthetsz, hogy előbb indulhasson a projektünk!
Meghívnál minket egy kávéra, vagy pizzára?

Támogatás! Hálásan megköszönjük a legkisebb támogatásokat is!



Szerintem csatlakozz a sikerközösségünkhöz, mert akkor itt például egy teljesen másik felirat lesz számodra elérhető!

Regisztrálj most, akár 5000 Tőzsdearanypont kezdő egyenleggel indulhatsz, már 0 Ft-ért! Melyik a Te SikerKaraktered? - TP RobiDroidTP Robi


Oszd meg és uralkodj! ;)

Úgy érzed? Szólj hozzá...

Milyen témában olvasnál még?

TP Luxury

Luxus élmények a legbátrabb motivációs céljaidhoz.

TP Motivátor

Napi csekély mértékű használatra, mert a lényeg a gyakorlata.

TP Nagyvilági Érdekes

Értékes hírek egy forró ital mellé...

TP Bolygó I. a Föld

Jelenleg ez az egyetlen igazán otthonnak nevezhető bolygónk. Vigyázzunk rá!

 
 
 
TP SikerProfil TP SikerNavigátor TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde TP Pályázatok TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram TP Cég és Vállalkozás TP RobiDroid
TP SikerProfil
TP SikerNavigátor
TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde
TP Pályázatok
TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram
TP Cég és Vállalkozás
TP RobiDroid
 
 
 

TP SikerVeled.hu - Sütik / TP SikerVeled.hu - Cookies