A kutyát sokszor az ember legjobb barátjaként emlegetjük. Ebből kifolyólag nem meglepő, hogy a kutya a legnépszerűbb házi kedvenc a világon. Sokan menhelyről választanak maguknak négylábú barátot, azonban akik egy konkrét kutyafajtát szemelnek ki, ők (jó esetben) tenyésztőtől vásárolják meg a legújabb családtagot. Egyes kutyafajták esetében pedig bizony jó mélyen a zsebünkbe kell nyúlni!

Ha elnyeri a tetszésedet a tartalom, arra biztatunk, hogy mondd el véleményedet egy hozzászólásban. Megosztásodat pedig kifejezetten köszönjük! Sőt! Meghálálhatjuk? Használd a Markoló funkciót az extra Tőzsdearanypontok gyűjtéséhez! Siker, Veled! ;)


Nyitókép - A legdrágább kutyák
Forrás: mendlerdesign.hu


Fontos megjegyezni, hogy vásárlás előtt mindenképp nézzünk utána, hogy kitől vesszük a kedvencünket. Számtalan esetben a szaporítók is tenyésztőnek adják ki magukat, és a hozzá nem értő gazdijelölt olyan kutyusért ad ki rengeteg pénzt, ami az etikátlan és felelőtlen szaporításnak köszönhetően genetikailag elkorcsosult, beteg, vagy az ígértnél rosszabb temperamentummal rendelkezik. Egy etikus tenyésztő többek közt pontosan ezeket a szempontokat igyekszik kiküszöbölni.


A hozzáértő, etikus tenyésztés komoly tudást, időt és pénzt igényel, tehát nem meglepő, hogy ezeket a kutyákat drágábban kaphatjuk meg. Cikkünkben konkrét árakat nem fogunk feltüntetni, mivel világszerte nagyon eltérőek lehetnek az árak, ráadásul bizonyos kutyafajtákon belül is a különösen kitűnő vérvonalú kutyák értéke jelentősen eltérhet a társaitól. A lent felsorolt kutyáknál azonban jellemzően a több százezertől a több millió forintig terjedhet az az ár, amennyiért megvehetjük a legújabb, szőrmók családtagunkat.


Lássuk is a listát:

 

Pomerániai törpespicc

A legdrágább kutyák - Pomerániai törpespicc

A pomerániai törpespicc, ahogy a neve is utal rá, pici méretekkel rendelkezik, de annál nagyobb személyiséggel. Barátságos, öntudatos és energikus természetük miatt is népszerű választás a házi kedvencek körében. Dús, puha és hosszú szőrzete nagyon jellegzetes, ami rendszeres gondoskodást igényel.

 

Golden retriever


A legdrágább kutyák - Golden retriever


Talán a legnépszerűbb kutyafajta, általában ő a tipikus családi házi kedvenc megtestesítője minden filmen, reklámban, plakáton. Jó okkal! Intelligens, kiváló temperamentumú, játékos és családcentrikus, aki a gyerekekkel is remekül kijön. Eredetileg vadászkutyának tenyésztették, emiatt kiváló szaglása van. Napjainkban nagyon sokszor alkalmaznak golden retrievert munkakutyaként is, például vakvezetőként, terápiás kutyaként, de katasztrófa sújtotta területeken túlélők utáni keresésben is sokszor segít.

 

Argentin dog


A legdrágább kutyák - Argentin dog


Az argentin dog igazi vadászkutya és házőrző, emiatt ennél a fajtánál különösen fontos a megfelelő nevelés, szocializálás és testmozgás. Hűséges és védelmező személyiség jellemzi, emiatt remek őrző-védő kutya, amiben nem jelent hátrányt a nagy mérete és izmos testfelépítése sem.

 

Fáraókutya


A legdrágább kutyák - Fáraókutya


A fáraókutya Málta szigetéről származik, ahol nyúlvadászatra lett kitenyésztve. Eredetük a mai napig vitatott, hiszen egyesek szerint ez a kutyafajtát már 5000 évvel ezelőtt az egyiptomiak is előszeretettel tenyésztették, és innen a föníciaiak vitték tovább Máltára. Ezt az elméletet még nem sikerült biztosan igazolni vagy cáfolni, de tény, hogy az ókori egyiptomi ábrázolásokon is hasonló, hegyes fülű és kecses kutyákat láthatunk. Gyönyörű, kiegyensúlyozott, intelligens és ragaszkodó kutya, aki idegenekkel szemben bizalmatlan, bár nem agresszív. Természetéből adódóan viszont általában nem jön ki jól más, kisebb testű állatokkal.

 

Te tudtad, hogy ez az egyetlen kutyafajta, amelyik képes elpirulni, amikor izgatottá válik?

🤔
TP Robi

 

Rottweiler


A legdrágább kutyák - Rottweiler


A rottweiler izmos, zömök megjelenésű kutyafajta, amit régen pásztorkodásra, kocsihúzásra és harcokra is használtak. Napjainkban remek munkakutyák, hiszen következetes neveléssel lelkes, hűséges és idegerős társat kapunk vele, emiatt előszeretettel alkalmazzák őket őrző-, mentő- vagy például rendőrkutyának is. Sokan előítélettel gondolnak a rottweilerekre, és különösen agresszívnek hiszik őket, pedig ez egyáltalán nem igaz. Megfelelő, szeretetteljes neveléssel barátságos, békés alaptermészetű és hűséges társ, és igazi családi kutya válhat belőle.

 

Kanadai eszkimókutya


A legdrágább kutyák - Kanadai eszkimókutya


Rendkívül ritka fajta, emiatt nem meglepő, hogy meglehetősen drága kutyafajtának számít. Bátor, intelligens és hűséges kutya, aki nagyon szoros kapcsolatot alakít ki gazdájával. Erős testfelépítése remek szánhúzó kutyává teszi, akiben a szokottnál jóval erősebb a vadászösztön és a mozgásigény, és a hidegben érzi igazán jól magát.

 

Ír farkaskutya


A legdrágább kutyák - Ír farkaskutya


Az ír farkaskutya egyike a legnagyobb testű kutyafajtáknak, aki méretével és hosszú, szürke bundájával igen jellegzetes külsővel rendelkezik. Barátságos, szelíd és ragaszkodó természetük miatt mindenképp teljes értékű családtagként boldogok, nem kinti kutyaként. Mérete és energikussága miatt mindenesetre nagy helyet igénylő házi kedvenc, akinek erős vadászösztöne miatt lényeges a más állatokhoz való szocializálás is.

 

Bedlington terrier


A legdrágább kutyák -  Bedlington terrier


A bedlington terrier igen egyedi megjelenésű kutyafajta, hiszen világos, bodros bundája, közepes termete és lógó fülei miatt első ránézésre inkább hasonlít bárányra, mint kutyára. Emiatt kutya versenyeken és kiállításokon általában nagy sikerrel szerepelnek. A külső azonban ne tévesszen meg senkit, ez a kutya valóban tipikus terrier karakterjegyekkel bír. Élénk, bátor, intelligens és rátermett, igazi egyéniség. Eredetileg kisebb kártevők elleni vadászatra tenyésztették, ez a vadászösztön a mai napig erősen él benne. Otthon viszont remek családi kedvenc, aki imád társaságban lenni, és a gyerekekkel is türelmesen bánik.

 

Perzsa agár (Szaluki)


A legdrágább kutyák - Szaluki


A perzsa agár szintén egy ősi kutyafajta, akit valószínűleg nomád törzsek tenyésztették ki a közel-keleten, körülbelül 5000 évvel ezelőtt. Mint a legtöbb agár, ez a fajta is roppant elegáns megjelenésű hosszú, dús bundájával és nagy termetű, de karcsú testfelépítésével. Vadászkutyaként benne is erős a vadászösztön, ezért más kisállatokkal kevésbé jön ki jól. Hűséges társ, de nem túlságosan ragaszkodó természetű, szereti a függetlenséget is. Rendkívül gyors futó, emiatt gyakran ér el sikereket versenyeken, más agárfajtákkal szemben is.

 

Akita


A legdrágább kutyák - Akita


Az akita eredetileg Japánból származik, de napjainkban már megkülönböztethetünk japán (akita inu) és amerikai akitát is. Méltóságteljes, nyugodt temperamentumú kutya, aki nagyon hűséges. Emellett viszont gyakran makacs és domináns, ami miatt a megfelelő nevelés nagyon fontos ennél a fajtánál. Egy tiszta vérvonalú akita Inu Japánban nemzeti kincsnek számít, emiatt is tartozik a legdrágább kutyafajták körébe.

 

Afgán agár


A legdrágább kutyák - Afgán agár


Mint a legtöbb kutya a listánkon, az afgán agár is rendkívül jellegzetes megjelenéssel bír. Hosszúkás, karcsú testét, még hosszabb, selymesen fénylő bunda borítja. Külsejéhez híven személyiségében is méltóságteljes, általában nem túlságosan barátkozó típus, csak a gazdájához ragaszkodik. Intelligens, de makacs természete miatt tapasztaltabb gazdák mellé ajánlott kutyafajta.

  

Azawakh


A legdrágább kutyák - Azawakh


Az azawakh egyike azon kevés afrikai kutyafajtáknak, ami megvásárolható. Agárként ő is karcsú, elegáns megjelenéssel bír. Roppant gyors vadászkutya, aki nagy mozgásigénnyel rendelkezik. Barátságos, társaságkedvelő kutya, viszont makacs természete és mozgásigénye miatt ezt a ritka fajtát is tapasztaltabb gazda mellé ajánlják.

 

Tibeti masztiff


A legdrágább kutyák - Tibeti masztiff


A tibeti masztiff a világ egyik leghatalmasabb és legvédelmezőbb kutyafajtája. Mint amire a neve is utal, ez a fajta a himalája vidékéről származik. Kínában a mai napig hatalmas tiszteletnek örvend, és ezáltal lényeges státusszimbólumként tekintenek a tibeti masztiffokra. Eredetileg pásztorkutyaként alkalmazták őket, és a mai napig rendkívül talpraesett házőrzők. Hatalmas méretű kutya, magassága és erős testfelépítése miatt is, amire még rá tud kontrázni a sörényszerű, dús bundája. Nagytestű kutyákra jellemzően a tibeti masztiff is nyugodt, kiegyensúlyozott temperamentumú kutya, aki roppant hűséges és végtelenül türelmes a gyerekekkel is.

Nah, ez aztán egy jó nagy darab kutya lehet!

😏
TP Robi

 

Csau csau


A legdrágább kutyák - Csau csau


Ez az ősi kutyafajta már több ezer éve van velünk, Kínából származik. Régen templomőrző kutyának használták, napjainkban pedig igen kedvelt, szinte státusszimbólumnak tekintett házi kedvenccé vált. Masszív testfelépítése, rendkívül dús, aranyszínű bundája mellett egyedi, kékes színű nyelve miatt nagyon jellegzetes a külseje. Remek házőrző is, de emellett szerető, hűséges családtag, aki nyugodt temperamentummal rendelkezik. Idegen emberekkel és kutyákkal szemben nem túl barátkozó jellem.

 

Kis oroszlánkutya


A legdrágább kutyák - Kis oroszlánkutya


Ez a csöppnyi méretű eb az egyik legdrágább kutyafajta a világon, mivel rendkívül ritka. Nevét a sörényszerű bundájáról kapta. Az 1500-as években tenyésztették ki, ebből az időszakból számos nemesember portréján is visszaköszön ez a jellegzetes külsejű kis házi kedvenc. Élénk, ragaszkodó és barátságos természete miatt remek családtag.

 

Szamojéd


A legdrágább kutyák - Szamojéd


A szamojéd Szibériából származó kutyafajta, akit főleg rénszarvasok terelésére és szánhúzásra használtak. Dús, hófehér bundájukkal és állandó „mosolyukkal” egyszerre gyönyörű és elképesztően aranyos a megjelenése, így nem csoda, hogy az egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő kutyafajta, és emellett az egyik legdrágább is. Rendkívül ragaszkodó kutya, aki igényli a társaságot, és mindenkivel nyitott, barátságos. Szánhúzó múltja miatt nagy a mozgásigénye, szereti az aktív életmódot.


Örülök, hogy ilyen sok fajta kutyus van a Föld nevű bolygón! Ráadásul ez csak egy kis lista...

😊
TP Robi

 

És ha még mindig maradt egy kis pénzetek, nézzétek meg a luxus kutyaólakról szóló cikkünket, bár ennek is inkább az a tanulsága, hogy az ember és a kutya kapcsolata nem olyan dolog, ami pénzben mérhető!

 



Neked melyik kutyafajta a kedvenced? Van a listánkban olyan fajta, amiről még nem hallottál?


Van véleményem, hozzászólok!


Oszd meg és uralkodj! ;)

A TP Portálon a TartalomKezelő színtéren 4 fő témacsoportunk van:

TP Luxury TP Motivátor TP Nagyvilági Érdekes TP Bolygó I. a Föld

Válassz a fenti témák közül, vagy nézd meg a SikerVeled.hu nyitó oldalát!


Most TE is segíthetsz, hogy előbb indulhasson a projektünk!
Meghívnál minket egy kávéra, vagy pizzára?

Támogatás! Hálásan megköszönjük a legkisebb támogatásokat is!



Szerintem csatlakozz a sikerközösségünkhöz, mert akkor itt például egy teljesen másik felirat lesz számodra elérhető!

Regisztrálj most, akár 5000 Tőzsdearanypont kezdő egyenleggel indulhatsz, már 0 Ft-ért! Melyik a Te SikerKaraktered? - TP RobiDroidTP Robi


Oszd meg és uralkodj! ;)

Úgy érzed? Szólj hozzá...

Milyen témában olvasnál még?

TP Luxury

Luxus élmények a legbátrabb motivációs céljaidhoz.

TP Motivátor

Napi csekély mértékű használatra, mert a lényeg a gyakorlata.

TP Nagyvilági Érdekes

Értékes hírek egy forró ital mellé...

TP Bolygó I. a Föld

Jelenleg ez az egyetlen igazán otthonnak nevezhető bolygónk. Vigyázzunk rá!

 
 
 
TP SikerProfil TP SikerNavigátor TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde TP Pályázatok TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram TP Cég és Vállalkozás TP RobiDroid
TP SikerProfil
TP SikerNavigátor
TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde
TP Pályázatok
TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram
TP Cég és Vállalkozás
TP RobiDroid
 
 
 

TP SikerVeled.hu - Sütik / TP SikerVeled.hu - Cookies