Őrült a srác, aki ebben a videóban bemutatja ezt a "James Bond" jachtot. Persze van több hasonló irányzatú hajó is, de Quantum of Solace nevű csak ez az egy. Kifejtem, hogy miért gondolom, hogy pihent agyú ez a srác, illetve a legizgalmasabb részekről egy magyar nyelvű leírás mutatja be, hogy mit láttunk a videón. A hajó egyik különlegessége egyébként, hogy a világon mindössze 4 olyan van, amelynek a belső szalonja átrium jellegű. Lenyűgöző belmagasság és tükrök nélkül is pazar térérzetet kapunk.

Nézd meg a videót (ha az angol nem az erősséged, esetleg kapcsold be a feliratot), aztán olvass bele a leírásba, ami természetesen magyarul lesz. A bemutatót egyébként még akkor is izgalmas lenne megnézni, ha az ősi Egyiptom nyelvén lenne. Kezdjük a videóval! :)

 

Ha elnyeri a tetszésedet a tartalom, arra biztatunk, hogy mondd el véleményedet egy hozzászólásban. Megosztásodat pedig kifejezetten köszönjük! Sőt! Meghálálhatjuk? Használd a Markoló funkciót az extra Tőzsdearanypontok gyűjtéséhez! Siker, Veled! ;)


TP Siker, Veled:  Megayacht: QUANTUM of SOLACE
Forrás: YouTube , SikerVeled.hu


Most TE is segíthetsz, hogy előbb indulhasson a projektünk!
Meghívnál minket egy kávéra, vagy pizzára?

Támogatás!Hálásan megköszönjük a legkisebb támogatásokat is!




A helyszín: Miami.

Szereplők: Alex Jimenez (ő a jó értelemben vett flúgos "THE YACHT GUY") és Peter Thompson (a TWW Yachts képviselője, aki szintén jó humorú és jól felkészült).

Alex és Peter segítségével tudhatunk meg többet erről a lenyűgöző jahctról. Egy-egy helyen az operatőr is látható, de ez semmit sem ront a felvételeken. Sőt! Remek vágás és utómunka jellemzi ezt a kicsit több, mint fél órás bemutatót.

 

A fő szalon bemutatásánál az egyik legszembetűnőbb dolog az átrium rész. A bevezetőben is említésre került, hogy nagyon kevés hajó rendelkezik ilyennel a jachtok világában.

Ezt követően egy eredeti német Steinway zongorát láthatunk, ami gyakorlatilag önműködő. 2000 számot tud. Negyedmillió dollárért (300 HUF/$ áron ez: 75 000 000 Ft) mondjuk ez talán már nem is olyan meglepő. Az viszont már itt kiderül, hogy miért írtam, hogy őrült ez a srác: leült az előbb említett zongorához és előadott egy megafrászt.

Az (éneklős) előadása nem nyűgözött le, talán még az önműködő zongora is sírt az érzelmi amortizációját illetően, de a bohém és őrült előadása kifejezetten jól megfűszerezte a hajó bemutatását. Láthattatok már több jachtot bemutató videót, de ettől a sráctól (Jacht Guy :) ), ez az első. Szerintem lesz még, bár ez nem csak rajtam múlik, hiszen a TP Siker, Veled oldalán a TartalomKezelő színtéren, akár TE is könnyedén küldhetsz be tartalmat, így az egész SikerKözösség szerkesztheti az oldalt.

Visszatérve a hajóra, ahol egyébként minden szobához tartozik gardrób, a VIP hálók bemutatásánál majdnem egy salsa előadást is láthattunk a sráctól. A szobák egyébként rendkívül jól hangszigeteltek. Még arra is figyeltek, hogy a légkondícionáló csendesen áramoltassa a szobában a levegőt. Visszafogott és igényes pasztel színeket, természetes hatást és remek kombinációkat láthatunk az anyagválasztás terén is.

Az egyik személyes kedvencem, amikor azt a helyet járjuk éppen be, amely a videó elején is látszott. Ez a jacht oldalából kinyitható erkély rész, amely egy fitness és spa részleghez tartozik. Remek kombináció. Természetesen egy szakképzett masszőr is a személyzet részét képezi.

A változatosság kedvéért lifttel megyünk fel a tulajdonos szintjére. Számíthattunk rá, hogy ez is nagyon PRO! Alex szerint csak a hálórész nagyobb, mint a jelenlegi apartmanja. Gyorsan ki is próbálja a tulaj ágyát, szerencsére ez a rész megúszta őrült ugrálás nélkül. :)

Elég kevés jacht rendelkezik olyan kialakítású erkéllyel, ami itt található. Egy kis kitekintést is kapunk Miami kikötőjére, ahol éppen vagyunk. A látvány szintén lenyűgöző.

 

Tegyünk erről be egy jó képet! Ennek is van SikerPerc hatása...

TP Robi

 

Az a bizonyos terasz...

 

Ezt követően a fürdőszobába kapunk betekintést. Még mindig a taulajdonos fedélzeti szintjén vagyunk. TP RobiDroidTP Robi pedig más feladatot kapott éppen, mert percenként zavarna meg, hogy arról is külön kép készüljön...

 

A moziszobában ismét találkozhattunk egy stílusos bemutatóval, amely legalább olyan őrült, mint amennyire kreatív. Úgy látszik a luxus környezet ezt hozza ki az emberből. Az újabb zongorázást szerencsére rövidre fogták és megnézhetjük fentről is az átrium részt. Zseniális és pazar!

 

Egyik ilyen méretű hajó sem igazán tökéletes, ha nincsenek benne sok mókát tartalmazó eszközök. A hajóban lévő garázsban márpedig sok móka van. Persze, hogy van jet ski is!

 

A motortér felé közeledve látható, hogy tökéletes rendben és tisztaságban van a gépház is, amelyet egyébként külön ember felügyel (én tuti Scotty-nak hívnám), hogy minden tökéletesen működjön! Minden!

 

Egy igazán érdekes kérdést is hallhattunk itt a gépházban: Mennyibe kerül ezt a hajót teljesen megtankolni? Mire elég, ha tele van üzemanyaggal ez a hajó?

120 000 Euró. Ez 330 HUF/ áron: 39 600 000 HUF, tehát kb 40 millió Ft. Persze ne felejtsük el, hogy azért Amerikában nem olyan drága dolog az üzemanyag. A cikk írásakor a gázolaj és a benzin is 220 Ft körül volt. Igaz, hogy ezzel átmehetsz az Atlanti-óceánon és vissza, tehát érdemes lehet jól megfontoloni, hogy hol tankoljunk a hajóval, ha már egy családi ház árát belepakoljuk a "luxuscsónakázás" élményének kedvéért.

 

Egyesek ezt úgy megtehetik, mint ahogyan egy átlag magyar ember tankolja az autóját?

🤔
TP Robi

 

(A kérdésre: Itt tudsz válaszolni, ha szeretnél. )

 

Az idő hiánya miatt nem nézünk meg mindent a hajón. Gondolom 2 órás film is simán lehetett volna belőle. A gépek zajából az irányítóteremben találjuk magunkat, ahonnan a kapitány irányítja a hajót. Kapunk egy kis ízelítőt, hogy mit és hol találunk, de ne csodálkozzunk, ha ebből csak az marad meg, hogy: monitor, monitor, monitor.

Aztán ismét egy őrült rész jön. A srác azt hiszi tengeralatjárón van. - Tudom, csak poén. Csorog a könnyem a röhögéstől. :)

 

A megajachtok egyik - alapvetően - közös tulajdonsága, hogy helikopterrel is le lehet szállni a fedélzetre. Azaz egy "helipad" résszel is felszerelték a hajót az orránál.

 

Következik a "bulifedélzet". Itt az őrültség is jobban áll a srácnak, legalábbis a zongoránál bemutatott éneklésnél tuti könnyebben elképzelném, hogy DJ. Akár 250 ember is elfér ezen a részen, bár ilyen esetben gondolom a medence is tömve van és egy kicsit "heringparty" hangulat lehet, de az tény, hogy nívós helyszínül szolgálhat ez egy céges bulinak.

 

A hajó ára egyébként 58 millió amerikai dollár (300 HUF/$ árfolyamon ez kb 17,5 milliárd jó magyar Forint). Tipp: A fentartási költégre ne csak 1-2 teletankolást számolj.

 

Természetesen van bérlésre is lehetőség. Ez 1 hétre: 600 000 Euró (kb 200 millió Ft). Peter azért kiemelte, hogy ez 7 teljes napot jelent, nem 5-öt! Ez persze jó hír, hiszen így egy nap ára máris csak 28,6 millió Ft, nem pedig 40 milla. Finoman megjegyzem, hogy a bérlési összegben a hajó és a felszerelések használata szokott benne lenni, tehát ha a kikötőt is el akarjuk hagyni, akkor azért számoljunk egy "kis" üzemanyag költséggel, továbbá a kikötői díjak árai sem olyanok, mint a Balatonon egy kis vitorlás esetében.

 

Örülök, hogy megnézted a videót és elolvastad a cikket. Remélem inspirál és motivál téged is! Ha úgy érzed megosztanád, használd a Markoló funkciót bátran, hiszen így te is jól járhatsz. Az alábbi kérdésekre pedig kíváncsian várjuk a TP csapatával a válaszodat:



Mit szólsz a hajóhoz?
Neked bejön a srác (Jacht Guy) stílusa?
Szerinted mi a válasz TP Robi kérdésére?


Van véleményem, hozzászólok!


Oszd meg és uralkodj! ;)

A TP Portálon a TartalomKezelő színtéren 4 fő témacsoportunk van:

TP Luxury TP Motivátor TP Nagyvilági Érdekes TP Bolygó I. a Föld

Válassz a fenti témák közül, vagy nézd meg a SikerVeled.hu nyitó oldalát!


Most TE is segíthetsz, hogy előbb indulhasson a projektünk!
Meghívnál minket egy kávéra, vagy pizzára?

Támogatás! Hálásan megköszönjük a legkisebb támogatásokat is!



Szerintem csatlakozz a sikerközösségünkhöz, mert akkor itt például egy teljesen másik felirat lesz számodra elérhető!

Regisztrálj most, akár 5000 Tőzsdearanypont kezdő egyenleggel indulhatsz, már 0 Ft-ért! Melyik a Te SikerKaraktered? - TP RobiDroidTP Robi


Oszd meg és uralkodj! ;)

Úgy érzed? Szólj hozzá...

Milyen témában olvasnál még?

TP Luxury

Luxus élmények a legbátrabb motivációs céljaidhoz.

TP Motivátor

Napi csekély mértékű használatra, mert a lényeg a gyakorlata.

TP Nagyvilági Érdekes

Értékes hírek egy forró ital mellé...

TP Bolygó I. a Föld

Jelenleg ez az egyetlen igazán otthonnak nevezhető bolygónk. Vigyázzunk rá!

 
 
 
TP SikerProfil TP SikerNavigátor TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde TP Pályázatok TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram TP Cég és Vállalkozás TP RobiDroid
TP SikerProfil
TP SikerNavigátor
TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde
TP Pályázatok
TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram
TP Cég és Vállalkozás
TP RobiDroid