Egy különleges felfedező jachttal bővül a TP Luxury hajókat bemutató listája. A rendkívül izgalmas, egyedi külső elsőre robosztusnak és idegennek tűnhet, de a funkcionalitása a belső adottságaival és lehetőségeivel nagyon meggyőzőek. Könnyen érezheted te is úgy, hogy OKÉ: Induljunk el szinte bárhová a világ tengerein, vagy óceánjain! Kalandra fel!

Ha elnyeri a tetszésedet a tartalom, arra biztatunk, hogy mondd el véleményedet egy hozzászólásban. Megosztásodat pedig kifejezetten köszönjük! Sőt! Meghálálhatjuk? Használd a Markoló funkciót az extra Tőzsdearanypontok gyűjtéséhez! Siker, Veled! ;)


TP Siker, Veled: Ragnar - A jég hátán is?
Forrás: Iconyachts, MD, SikerVeled.hu


Most TE is segíthetsz, hogy előbb indulhasson a projektünk!
Meghívnál minket egy kávéra, vagy pizzára?

Támogatás!Hálásan megköszönjük a legkisebb támogatásokat is!




A nyitókép már önmagában megválaszolhatta a címben feltett kérdést, de egy gyors megerősítést itt is tennék: Igen, a jég hátán is!

A jégtörő funkciókkal is ellátott luxusjacht nem a gyorsaságáról lesz híres (kb 15 csomó), de nem is erre tervezték az Icon mérnökei. A cél az volt, hogy gyakorlatilag a Föld bármely olyan pontját felfedezhessük vele, ahova egy ekkora méretű hajóval el lehet jutni.

A legnagyobb jégtörő hajókhoz hasonlóan töri a jeget, ezért is volt szüksége erős meghajtásra, megerősített propeller szerkezetre és a különleges alakjára. A jégtörés technikája itt is ugyanaz: Felúszik a hajó a jégtáblára és a súlyával eltöri azt.

A Ragnar bemutatása a tetején (napozóterasz) kezdődik. A terasz tágas terének kialakításakor könnyedén elfért sok-sok ülő- és napozóhely, egy nagy bár, sütési lehetőség és egy melegvizes medence. Lenyűgöző kontraszt élményt jelenthet a meleg vízben fürdeni, miközben jégtáblák mellett haladunk el a hajóval.

Közvetlenül a terasz alatt található a felfedező jacht irányítóterme, azaz a hídfedélzet. A legmodernebb technológiával felszerelt hajó navigációjához itt minden megtalálható, amire csak szüksége lehet a kalandra vágyók kapitányának és a legénységnek.

A híd után a társalgóba kapunk betekintést. Antik, mégis masszív bútorzat fogad minket, középen egy RAGNAR feliratú régies hajókormánnyal, ami csak díszként funkcionál. A belső tér kialakítása egy pillanatra elvarázsol egy másik időbe, ahol hirtelen háttérbe szorul a hajó modernsége (világítást és légkondícionálást leszámítva) és kicsit sarkított példaként, de úgy érezhetjük magunkat, mintha éppen a klasszikus "80 nap alatt a Föld körül" c. film egyik tengeri kalandjába csöppennénk bele. Csodálatosan kidolgozott fa és bőr anyagok vesznek minket körül. A luxus pazar eleganciája tárul elénk, amelynek egyik nélkülözhetetlen kelléke a kandalló is. (Az nem derült ki, hogy elektromos, vagy "rendes" fatüzelésű verzióról van szó.) Itt olyan érzésünk lehet, mintha valamilyen kiváltságos elit klub zárt és titkos tárgyalószobájában lennénk.

Egy másik társalgó is bemutatásra került, ahol főként a kilátásra helyezték a hangsúlyt. Egy szinte teljesen másik stílust képvisel a bézs és a kék színek felhasználásával készült szoba, mégis valahogy összhangot képez a teljes hajóval. Merész, de jó húzás volt.

Szintén különlegessége a hajónak, hogy két teljesen hasonló tulajdonosi kabinja van. Dominálnak a barna és a bézs színek. A kabinok franciaágyas megoldást kaptak egy szolidabb baldachinos beütéssel. Terei tágasak, mégis további térérzetnövelő nagyítást tesznek lehetővé az ágyak fölé helyezett tükrök, amelyeknek további praktikus tulajdonságai is vannak a vizuális - most bővebben nem részletezett - felfedezések terén. 😎 Természetesen a luxusjachtokhoz méltóan elegáns dupla mosdótálas fürdőszobát kaptak ezek a szobák, amelytől általában az öltözködő (gardrób) részek sincsenek messze.

A külső fedélzeti részek jönnek, ahol a magasított helikopter leszálló is helyet kapott egy tágasabb merülőmedence mellett. Két oldalról könnyen leereszthetőek a motorcsónakok. A későbbiekben pedig látható, hogy a felfedező "játékok" mozgatása is remekül megoldott.

Nem csodálom, hogy a kiegészítő játékok a legtöbb jacht alapvető kellékei!

😏
TP Robi


Az étkező részen, ahol 10-12 fő kényelmesen elfér, helyet kapott a RAGNAR makettje is, illetve egy viking szobor. Felfigyelhetünk rá, hogy a hajó neve és a harcos szobor jelenléte között (skandináv mitológia) párhuzam van. Aki nehezebben köti össze a kettőt, annek ez a cikk segíthet. A stílusban visszaköszön az antik ékszerdoboz jelleg a kandallós, bőrfoteles szobából.

Az étkező nagyságából lehet rá számítani, hogy a vendégszobákat sem spórolták el. Négy modern berendezésű szoba várja a kalandorokat, általában dupla ágyakkal. (Természetesen a kapitánynak és a kiszolgáló személyzetnek is biztosították a helyet, még ha ez - értelemszerűen - kevésbé tágas, vagy fényűző. A videóban ez nem került bemutatásra.)

Akármilyen felfedező útra is indulunk, nem kell nélkülöznünk a testedzést sem, hiszen egy teljesen felszerelt konditerem is helyet kapott a hajóban, ahogyan a wellness rész is pazar. Egy luxusjacht wellness része általában egy 5-7 csillagos hotelnek a lehetőségeit, minőségét kínálja. Van szauna, gőzkabin, masszázs szoba... Természetesen ne várjunk 20 méteres úszómedencét, de amennyi egyéb kaland lehetőségét tartogatja ez a hajó, valószínűleg nem is fogjuk ezt hiányolni.

A wellness részt követően kerül bemutatásra a személyes kedvencem ezen a hajón. A játékszoba! (Nem röhög, szerintem neked is tetszene!) Összesen 4 Sea Doo jetski, 4 Lynx hójáró, 6 SeaBob és egy minden terepen használható jármű, amelynek neve: Big Bo. (Vízen is tud közlekedni.) Ha valakinek hiánya van, elfér pár síléc, vagy SUP is. :)

Biztos voltam benne, hogy Zoltán részletezni is fogja... 😀

😆
TP Robi


A hajó hátuljában több daru is megtalálható. A legnagyobb terhelhetősége akár 10 tonna is lehet. Akkor is praktikus, ha valami értékeset kell bepakolni a hajóra, vagy éppen speciális eszközöket szeretnénk mozgatni. Ilyen lehet akár egy mini tengeralattjáró is, ami véleményem szerint egy felfedező jacht kötelező kelléke. Ilyet a videóban nem láttunk, de megnyugtattam magam: Ha nagyon kell, elférne! Például egy U-Boat Worx - Cruise Sub 7-es.

 

Összegezve a Ragnar egy valóban ikonikus felfedező jacht. Különleges alakja, tulajdonságai és képességei vannak. Akár a gazdájaként, akár vendégként van szerencsénk hozzá, hogy a fedélzetén részt vegyünk valamilyen kalandban, joggal számíthatunk rá, hogy felejthetetlen és lenyűgöző élményekben lesz részünk!

 

Kívánom neked, hogy a TP Siker, Veled portál rendszerének aktív használata hozzásegítsen ahhoz, hogy az ilyen élmények elérhetőek legyenek a TE számodra is! Fedezd fel a lehetőségeket!

Itt még nincs vége! Jönnek a kérdések:



Te milyen felfedező útra mennél?
Mit próbálnál ki elsőként ezen a jachton?


Van véleményem, hozzászólok!


Oszd meg és uralkodj! ;)

A TP Portálon a TartalomKezelő színtéren 4 fő témacsoportunk van:

TP Luxury TP Motivátor TP Nagyvilági Érdekes TP Bolygó I. a Föld

Válassz a fenti témák közül, vagy nézd meg a SikerVeled.hu nyitó oldalát!


Most TE is segíthetsz, hogy előbb indulhasson a projektünk!
Meghívnál minket egy kávéra, vagy pizzára?

Támogatás! Hálásan megköszönjük a legkisebb támogatásokat is!



Szerintem csatlakozz a sikerközösségünkhöz, mert akkor itt például egy teljesen másik felirat lesz számodra elérhető!

Regisztrálj most, akár 5000 Tőzsdearanypont kezdő egyenleggel indulhatsz, már 0 Ft-ért! Melyik a Te SikerKaraktered? - TP RobiDroidTP Robi


Oszd meg és uralkodj! ;)

Úgy érzed? Szólj hozzá...

Milyen témában olvasnál még?

TP Luxury

Luxus élmények a legbátrabb motivációs céljaidhoz.

TP Motivátor

Napi csekély mértékű használatra, mert a lényeg a gyakorlata.

TP Nagyvilági Érdekes

Értékes hírek egy forró ital mellé...

TP Bolygó I. a Föld

Jelenleg ez az egyetlen igazán otthonnak nevezhető bolygónk. Vigyázzunk rá!

 
 
 
TP SikerProfil TP SikerNavigátor TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde TP Pályázatok TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram TP Cég és Vállalkozás TP RobiDroid
TP SikerProfil
TP SikerNavigátor
TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde
TP Pályázatok
TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram
TP Cég és Vállalkozás
TP RobiDroid
 
 
 

TP SikerVeled.hu - Sütik / TP SikerVeled.hu - Cookies