Lenyűgözően szép és ergonomikus koncepcióval állt elő a Sony. A cikk frissítésre került: 2023.01.14-én.

Ha elnyeri a tetszésedet a tartalom, arra biztatunk, hogy mondd el véleményedet egy hozzászólásban. Megosztásodat pedig kifejezetten köszönjük! Sőt! Meghálálhatjuk? Használd a Markoló funkciót az extra Tőzsdearanypontok gyűjtéséhez! Siker, Veled! ;)


TP Siker, Veled: Az autózás jövője 2. -  A Sony is beszáll az elektromos autók gyártásába?
Forrás: Forrás: Sony.net, SikerVeled.hu


Most TE is segíthetsz, hogy előbb indulhasson a projektünk!
Meghívnál minket egy kávéra, vagy pizzára?

Támogatás!Hálásan megköszönjük a legkisebb támogatásokat is!




2020. szeptember 2-án a Sony közzétett egy videót, amelyben bejelentette a látás tesztelését, Las Vegasban pedig a táncoló robot után egy olyan koncepcióval rukkolt elő, amelyet inkább genfi, vagy detroiti rendezvényekre tartanak fenn.

Kiderült, hogy a Sony már 5,3 milliárd (!) dollárt fektetett be az önvezető szenzorok technológiájának kidolgozásába. Kétségtelen tehát, hogy az iparág vezető helyét pályázta meg.

Egyébként nemcsak tényleges, hanem leendő autóipari gyártók is felfedték saját új technológiájukat. A Mercedes, a Lamborghini, a Honda és a Hyundai, illetve két repülő taxi is bemutatkozott.

A videóban 7:32-nél két startupról is szó esik, akik a Sonytól eltérő módon, de a járműgyártás jövőjéért küzdenek. Bővebben olvashatsz a Rivian-ról, vagy a Lordstown-ról a TP oldalán is.

A Sonyhoz méltóan a Vision műszerfalán 3 érintőképernyő, az autóban 10 kamera segíti a tájékozódást. A "látó autó" hamarosan Tokióban indul autonóm vezetési teszteken. A Sony állítása szerint az érzékelő tömbjük jobban lát, mint az emberi szem. Ezt tesztelik most Tokióban, remélve, hogy ez az, amire az önvezető autóknak szükségük van.

Ahhoz képest, hogy az akkori bemutató idején még elég hevesen tagadták, hogy az autóipar felé terveznek elmozdulni, a 2023 januárjában megrendezett CES-en a Sony és a Honda bejelentette új elektromos autómárkáját, az Afeelát. A Visionhoz képest a bemutatott koncepcióautón 45 észrevétlenül elhelyezett érzékelő segíti a vezetés automatizálását, ez összhangban van azzal, hogy az önvezető autók fejlesztését tekinti a cég a fő kutatási területének.

sony honda afeela szenzorokForrás: Engadget, Sikerveled.hu

Különösen kockázatos és drága mutatvány az elektromos autók előállítása egy olyan gyártó számára aki ilyesmivel még soha nem foglalkozott. Ebből a szempontból is ígéretesnek tűnik a két nagyágyú, a Sony és a Honda összefogása. A 2026-ra tervezett forgalmazás az Egyesült Államokban kezdődik, hiszen a gyártást is az ott levő 12 Honda-létesítmény egyikében fogják megkezdeni. Később Japánban, majd Európában is kapható lesz, kíváncsian várjuk mikor találkozunk velük a magyar utakon.

Végül álljon itt egy egészen friss videó, a 2023-as esemény megnyitójáról. Bár a nyelve angol, de a szokott módon a magyar felirat rávarázsolható. Az autóról a második perc után lesz szó, addig az új VR és PlayStation fejlesztéseket mutatják be. Jó szórakozást az élményhez!





Te gondoltad volna, hogy a Sony egyszer megjelenik egy ilyen autó koncepciójával? Szerinted ez jobb, vagy egy Tesla? Vajon mikor jön ki az első teljesen önvezető autó?


Van véleményem, hozzászólok!


Oszd meg és uralkodj! ;)

A TP Portálon a TartalomKezelő színtéren 4 fő témacsoportunk van:

TP Luxury TP Motivátor TP Nagyvilági Érdekes TP Bolygó I. a Föld

Válassz a fenti témák közül, vagy nézd meg a SikerVeled.hu nyitó oldalát!


Most TE is segíthetsz, hogy előbb indulhasson a projektünk!
Meghívnál minket egy kávéra, vagy pizzára?

Támogatás! Hálásan megköszönjük a legkisebb támogatásokat is!



Szerintem csatlakozz a sikerközösségünkhöz, mert akkor itt például egy teljesen másik felirat lesz számodra elérhető!

Regisztrálj most, akár 5000 Tőzsdearanypont kezdő egyenleggel indulhatsz, már 0 Ft-ért! Melyik a Te SikerKaraktered? - TP RobiDroidTP Robi


Oszd meg és uralkodj! ;)

Úgy érzed? Szólj hozzá...

Milyen témában olvasnál még?

TP Luxury

Luxus élmények a legbátrabb motivációs céljaidhoz.

TP Motivátor

Napi csekély mértékű használatra, mert a lényeg a gyakorlata.

TP Nagyvilági Érdekes

Értékes hírek egy forró ital mellé...

TP Bolygó I. a Föld

Jelenleg ez az egyetlen igazán otthonnak nevezhető bolygónk. Vigyázzunk rá!

 
 
 
TP SikerProfil TP SikerNavigátor TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde TP Pályázatok TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram TP Cég és Vállalkozás TP RobiDroid
TP SikerProfil
TP SikerNavigátor
TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde
TP Pályázatok
TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram
TP Cég és Vállalkozás
TP RobiDroid
 
 
 

TP SikerVeled.hu - Sütik / TP SikerVeled.hu - Cookies