"Rivian is on a mission to keep the world adventurous forever."
Lefordítva ez a mondat valahogy így hangzik: A Rivian küldetése, hogy örökké kalandos legyen a világ.
A cikk frissítésre került 2021.11.10-én, mert a Rivian Automotive, (amelyet az Amazon és a Ford is támogat) tegnap részvényenként 78 dollárra árazta be az IPO-ját. A vállalat értéke így 66,5 milliárd dollárra lett becsülve, amely megközelíti a nagyobb amerikai autógyártók piaci értékét. Csak összehasonlításként a Ford-ot 79 milliárd dollárra a General Motors-t 85 milliárd dollárra becsülik. További részletek a cikkben.

 

Ha elnyeri a tetszésedet a tartalom, arra biztatunk, hogy mondd el véleményedet egy hozzászólásban. Megosztásodat pedig kifejezetten köszönjük! Sőt! Meghálálhatjuk? Használd a Markoló funkciót az extra Tőzsdearanypontok gyűjtéséhez! Siker, Veled! ;)


TP Siker, Veled: Az autózás jövője 3. - Rivian
Forrás: autonews.com, SikerVeled.hu


Most TE is segíthetsz, hogy előbb indulhasson a projektünk!
Meghívnál minket egy kávéra, vagy pizzára?

Támogatás!Hálásan megköszönjük a legkisebb támogatásokat is!




A Rivian cég 2019-ben mutatta be az R1T és a R1S járműveit. Ezek technikája a célközönséget és a szakmát egyaránt lenyűgözte. Nem csoda, hiszen ezek az autók pakolhatóság terén már most leelőzik a Teslát, és talán csak a Bollinger kelhet versenyre velük, amely valódi, 4x4-es elektromos terepjáró.

A puritán belső is kicsit "Teslásan egyszerű", a hangsúlyt inkább a háromféle akkumulátor lehetősége mellett a hajtáslánc fejlesztésére akarták helyezni. Sikerült. A leggyorsabb modell 3,1 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100-ra.

Az Amazon azonnal meglátta a Rivian-ban az üzleti lehetőséget, a napokban pedig „felébredt” a Ford is, és együttműködési szerződést kötött a startuppal. Persze a Fordnak is megvannak a maga szempontjai. A Ford F150-nel a tengelytávok nagyon hasonlók, emiatt szinte azonnal elindulhat a tesztelés. Amerika, sőt a világ legnépszerűbb kisteherautójáról beszélünk, így tehát komoly piaca lehet ezáltal a Riviannak is. A Ford pedig - valljuk be - kicsit elbambult, de az együttműködésnek köszönhetően behozhatja a lemaradását az elektromos autók frontján.

Drukkolunk az autónak nem utolsósorban a cég rendkívül szimpatikus, előremutató hitvallása miatt:
"Úgy gondoljuk, hogy van egy felelősségteljesebb módja a világ felfedezésének, és eltökélt szándékunk, hogy a fenntartható közlekedésre való áttérést izgalmassá tegyük. Kibocsátásmentes elektromos kalandjárműveinket úgy terveztük meg, hogy megfeleljenek a legújabb kihívásoknak. Reméljük, hogy erre ösztönöznek téged is."

 

2021.11.10 - FRISSÍTÉS:

A cikk közel egy éve van a TP oldalán és bár számottevő bevétellel még nem tudták megörvendeztetni a befektetőket az előrendelések azért bíztatóak. Az R1T pickup 67,5 ezer dollárról és kicsit több, mint 500km távolságot tud megtenni egy töltéssel, ahogyan az R1S SUV (70 ezer dolláros áron) is képes erre.

A Rivian a vállalati sajtótájékoztatójában azt írta, hogy közel 55,5 ezer előrendelésevan az R1T és R1S járművekre. Ezenkívül 2023-ig szeretné teljesíteni a járművekre szóló megrendeléseket, ráadásul a jövőt illetően az Amazon 100 000 járművet rendelne a Riviantól 2030-ig. (Már 2022-ben 10 000 Rivian-Amazon kézbesítő járművet szeretnének.)

Kíváncsian várjuk a TESLA rivális életútját. Úgy néz ki, hogy potenciál van benne és akad olyan vásárló, akinek szimpatikusabb ez a forma, mint a Cybertruck.

Frissítés: Szikra ZoltánSzikra Zoltán



Vezetnél egy ilyen terepjárót?
Szerinted mikor lesz nálunk is kapható a Rivian?


Van véleményem, hozzászólok!


Oszd meg és uralkodj! ;)

A TP Portálon a TartalomKezelő színtéren 4 fő témacsoportunk van:

TP Luxury TP Motivátor TP Nagyvilági Érdekes TP Bolygó I. a Föld

Válassz a fenti témák közül, vagy nézd meg a SikerVeled.hu nyitó oldalát!


Most TE is segíthetsz, hogy előbb indulhasson a projektünk!
Meghívnál minket egy kávéra, vagy pizzára?

Támogatás! Hálásan megköszönjük a legkisebb támogatásokat is!



Szerintem csatlakozz a sikerközösségünkhöz, mert akkor itt például egy teljesen másik felirat lesz számodra elérhető!

Regisztrálj most, akár 5000 Tőzsdearanypont kezdő egyenleggel indulhatsz, már 0 Ft-ért! Melyik a Te SikerKaraktered? - TP RobiDroidTP Robi


Oszd meg és uralkodj! ;)

Úgy érzed? Szólj hozzá...

Milyen témában olvasnál még?

TP Luxury

Luxus élmények a legbátrabb motivációs céljaidhoz.

TP Motivátor

Napi csekély mértékű használatra, mert a lényeg a gyakorlata.

TP Nagyvilági Érdekes

Értékes hírek egy forró ital mellé...

TP Bolygó I. a Föld

Jelenleg ez az egyetlen igazán otthonnak nevezhető bolygónk. Vigyázzunk rá!

 
 
 
TP SikerProfil TP SikerNavigátor TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde TP Pályázatok TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram TP Cég és Vállalkozás TP RobiDroid
TP SikerProfil
TP SikerNavigátor
TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde
TP Pályázatok
TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram
TP Cég és Vállalkozás
TP RobiDroid
 
 
 

TP SikerVeled.hu - Sütik / TP SikerVeled.hu - Cookies