Ebben a válogatásban különleges járműveket mutatunk be, többségében olyanokat, amilyeneket ritkán látsz egy átlagos bevásárlóközpont parkolójában. Ez nem is csoda, hiszen a legtöbb extrém járművet extrém körülményekre tervezték. Érdekel majd, hogy neked melyik tetszett a legjobban! A látvány magáért beszél, de az angolul nem beszélők kedvéért néhány szóban összefoglalom az elhangzó gondolatokat.

 

Ha elnyeri a tetszésedet a tartalom, arra biztatunk, hogy mondd el véleményedet egy hozzászólásban. Megosztásodat pedig kifejezetten köszönjük! Sőt! Meghálálhatjuk? Használd a Markoló funkciót az extra Tőzsdearanypontok gyűjtéséhez! Siker, Veled! ;)


TP Siker, Veled: 15 extrém járgányt láthatsz!
Forrás: Pixabay, SikerVeled.hu


Most TE is segíthetsz, hogy előbb indulhasson a projektünk!
Meghívnál minket egy kávéra, vagy pizzára?

Támogatás!Hálásan megköszönjük a legkisebb támogatásokat is!




Lássuk a listát:

 

15. Falcatus

 

Oroszországban gyártott, páncélozott, 10 személyes masina. Sokkal jobban boldogulnának a katonai egységek, ha mind ilyennel volnának felszerelve. Futurisztikus jármű, nagyon kevés az olyan terep, ami feladhatná neki a leckét. Elsősorban a terrorizmussal szembeni küzdelemben jósolnak nagy szerepet neki.

 

14. Mercedes AMG

 

A világ egyik legrangosabb autógyártója nem csak versenyautók, vagy a személyes közlekedés céljára gyárt autókat. G63 6x6, az AG osztályú, három tengelyes fenevad. A városi közlekedés mellett kitűnően veszi a legmostohább terepviszonyokat is.

 

13. Devel Sixty Sinister 6x6 SUV

 

A gyártónak Dubai a székhelye, márpedig ott gyakrabban találkozhatunk extrém járművekkel, mint mondjuk Simagöröngyösön. Talán ezért van az, hogy megjelenésében is kissé elvetették a sulykot a tervezők. Több, mint 700 lóerővel bír, 5,8 másodperc alatt gyorsul 60 mérföld/órára, képes legyőzni a Mercedes AMG GT sportautót. Megcélozták az 5000 lóerőt és a 348 mérföld/óra végsebességet. Ha bemutatnak egy ilyen prototípust, a világ összes autógyártója átértékelheti a szuperautó paramétereinek fogalmát.

 

12. Roshel Senator APC

 

A gyártó páncélozott katonai járműveket szállít, aminek széleskörű alkalmazhatóság jellemzi a típusait. Személyszállítóként vagy mobil parancsnokságként, de akár orvosi evakuáló járműként is megállja a helyét.

 

11. Rhino GX

 

Igencsak népszerű terepjáró, erős LED-ekkel és 38 hüvelykes terepabroncsokkal, ám belül viszont teljesen más. A hátsó HD kameráknak, az audiovizuális rendszernek és a bőrüléseknek köszönhetően otthonos kényelem és luxus fogadja az utast. Emellett Alpine hangrendszer, és mélynyomó is található benne, akár egy diszkóban. 

 

10. RAM Heavy Duty

 

A Graham kisteherautó gyár 2500-as, vagy 3500-as sorozata. Az előbbi 750 kg, az utóbbi pedig 1 tonna. Kiváló munkaautó, de napi használatra is tökéletes, az erő és a kényelem egyensúlya jellemzi igényes belső bőrborításával, érintőképernyőjével. Nagy nyomaték, súlyos vontatmány - kihívás megtalálni, hogy mit nem képes elhúzni.

 

9. Henessy Goliath 6x6

 

705 LE-re emelték a teljesítményét, így 4,5 másodperc alatt gyorsul 60-ra. 375 ezer dollár az ára, 20 hüvelykes gumik, megújított felfüggesztési rendszer.

 

8. Southern Off-Road Jeep Wrangler 6x6

 

Az eredeti Jeep néhány látványos kiegészítéssel. Plusz tengely, kerekekkel, erősebb motor, 5 fokozatú helyett 6 fokozatú váltó. Extra erős fékrendszer, egyedi rugózás, emeléssel. Blu-ray lejátszó 14 hangszóróval. LCD hegyek.

 

7. Mil-spec Automotive Hummer H1

 

Az eredeti H1-et szétbontották alkatrészeire és így tuningolták fel. A közismerten szörnyű felfüggesztést teljesen kicserélték. Duramax dízel V8 motort kapott ezáltal a nyomatékot sikerült jelentősen megnövelni. Igény szerint át is festik. Emellett ráadásul ügyeltek a környezetvédelemre is, mivel ez a példány teljes egészében biodízellel is működik.

 

6. Henessey Velociraptor 6x6

 

A nevének megfelelő agresszivitás jellemzi. Ez a jármű 602 lóerő leadására képes a V8-as motort rejt. Nulláról hatvanra kevesebb, mint öt másodperc alatt gyorsul. A 349 ezer dolláros befektetés megéri, cserébe a Velociraptor egy rendkívül sokoldalúan használható jármű.

 

5. Karlmann King

 

Repülőgéptechnikának köszönhetően ez a földi lopakodó – több mint 2millió dolláros áron – a radar számára láthatatlan. Kívül teljesen golyóállóvá tehető, mattfekete kivitelezéssel, miközben a belső tér tiszta luxus. Visszahúzható TV-t, PlayStation 4-et, Apple TV-t, hűtőszekrényt és presszógépet is használhatsz benne.

 

4. Mercedes - Benz Unimog

 

Úttörő gép, amit 1948 óta fejlesztenek, máig ez az egyik legsokoldalúbb teherautó. Összkerékhajtás, rövid váltás és 55 mérföld/óra maximális sebesség jellemzi. A teljesen hegesztett váz minden terepviszonyra könnyed munkavégzést biztosít. A katonaság és a tűzoltók is alkalmazzák, ahol vészhelyzetekben számít a gyors reagálás. Áruszállítás szempontjából az Unimog az ipari ágazat kedvelt munkagépe (öszvére) már több, mint 70 éve.

 

3. Rezvani Tank Military Edition

 

A név alapján katonai kiadásra gondolhatnánk, pedig ez egy luxus jármű polgári használatra. Látszik az inspiráció két változatán is. Az egyik 259 ezer dollár, ez egy utcai változat. Sima dizájn, kényelem és biztonság jellemzi, sok LED-del, hőgeneráló kamerákkal, golyóálló üveggel és páncélzattal., illetve gumiabroncsokkal, amik elektromágneses impulzusvédő gázzal vannak töltve. Négy literes V8-as motor hajtja 500 lóerővel, de ez 1000-re bővíthető, azoknak tökéletes, akik túlélnének egy világvégét is.

 

2. Avtoros Shaman

 

A 8x8-as orosz Toro Sámán nem egy városbarát jármű, inkább terepen érzi elemében magát. Sőt, a csatlakoztatható légcsavarnak köszönhetően még egy mélyebb folyó sem állhat az útjába. Meglepően tágas, a söfőrön kívül még kilenc ember kényelmesen elfér benne. A vezető mintha egy pilótafülkében ülne, kezelőszervek garmadája áll rendelkezésre, és még a magasság állítása is lehetséges. 146 lóerő, de annál nagyobb nyomaték jellemzi az Iveco F1C motort. Ez szárazföldön 44 mérföld/óra, vízben 4,3 mérföld/óra sebességet tesz lehetővé. Az orosz vidék bejárásához a legjobb szerkezet!

 

1. Marauder

 

A Marauder 2008-ban robbant be a köztudatba. A világ legszélsőségesebb járművének tervezték és kétségtelenül sikerült is ezt a 10 tonnás vadállatot ilyennek megvalósítani. A dél-afrikai hadsereg előszeretettel alkalmazza a csöppet sem könnyű terepviszonyai között. 3,5 hüvelyk vastagok az üvegei, és 430 mérföldes hatótávolságú ágyúja parancsnoki központ működtetésére is alkalmassá teszi, akár 10 főig. Neki nem gond a robbantás és a gumiabroncsok megsemmisülése sem, a gép halad tovább.

 

 



Neked melyik tetszett legjobban? Vajon melyiket volna a legjobb vezetni?


Van véleményem, hozzászólok!


Oszd meg és uralkodj! ;)

A TP Portálon a TartalomKezelő színtéren 4 fő témacsoportunk van:

TP Luxury TP Motivátor TP Nagyvilági Érdekes TP Bolygó I. a Föld

Válassz a fenti témák közül, vagy nézd meg a SikerVeled.hu nyitó oldalát!


Most TE is segíthetsz, hogy előbb indulhasson a projektünk!
Meghívnál minket egy kávéra, vagy pizzára?

Támogatás! Hálásan megköszönjük a legkisebb támogatásokat is!



Szerintem csatlakozz a sikerközösségünkhöz, mert akkor itt például egy teljesen másik felirat lesz számodra elérhető!

Regisztrálj most, akár 5000 Tőzsdearanypont kezdő egyenleggel indulhatsz, már 0 Ft-ért! Melyik a Te SikerKaraktered? - TP RobiDroidTP Robi


Oszd meg és uralkodj! ;)

Úgy érzed? Szólj hozzá...

Milyen témában olvasnál még?

TP Luxury

Luxus élmények a legbátrabb motivációs céljaidhoz.

TP Motivátor

Napi csekély mértékű használatra, mert a lényeg a gyakorlata.

TP Nagyvilági Érdekes

Értékes hírek egy forró ital mellé...

TP Bolygó I. a Föld

Jelenleg ez az egyetlen igazán otthonnak nevezhető bolygónk. Vigyázzunk rá!

 
 
 
TP SikerProfil TP SikerNavigátor TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde TP Pályázatok TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram TP Cég és Vállalkozás TP RobiDroid
TP SikerProfil
TP SikerNavigátor
TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde
TP Pályázatok
TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram
TP Cég és Vállalkozás
TP RobiDroid
 
 
 

TP SikerVeled.hu - Sütik / TP SikerVeled.hu - Cookies