Jönni fog a teljesen elektromos Ferrari! A tendencia már ezen az autón is látszik. Egyesek hiába gondolták volna, hogy ez nem fog bekövetkezni a Ferrari házánál, mégis így lesz. Reméljük a hangját is megoldják majd azért valahogy, hiszen az nagyon sokat dob élményen! Szokásunkhoz híven egy videóból és az alatta lévő leírásból áll a mostani tartalmunk.

Ha elnyeri a tetszésedet a tartalom, arra biztatunk, hogy mondd el véleményedet egy hozzászólásban. Megosztásodat pedig kifejezetten köszönjük! Sőt! Meghálálhatjuk? Használd a Markoló funkciót az extra Tőzsdearanypontok gyűjtéséhez! Siker, Veled! ;)


TP Siker, Veled: A Ferrari SF90 - új szelek fújnak!
Forrás: Ferrari.com, SikerVeled.hu


Most TE is segíthetsz, hogy előbb indulhasson a projektünk!
Meghívnál minket egy kávéra, vagy pizzára?

Támogatás!Hálásan megköszönjük a legkisebb támogatásokat is!




Ismét Horváth András tesztvezetésén vehetünk részt, egy nem mindennapi járművel. A Ferrari SF90 1000 lovas, zöld rendszámos változata igazi csemege a sebesség megszállottjainak. Imponáló gyorsulási adatok (2,5 s alatt 100km/h-ra, továbbá 6,7 alatt 200-ra képes), és mindezt környezetkímélő módon!

Az SF90 fő erőforrása egy ikerturbós V8-as motor, amelynek névleges teljesítménye 780 LE. Emellett még három villanymotorral van felszerelve, amelyek további 220 LE összteljesítményt adnak, így az autó névleges összteljesítménye 1000 LE. A három villanymotor közül egy-egy az első kerekeket hajtja, egy pedig a hátsó tengelyt.

A belsőégésű motor a korábbi modellekben található egység továbbfejlesztése. Űrtartalma most 4.0 l, minden hengerfurat meg lett növelve és a szívó- és kipufogónyílást is teljesen átalakították. A motor hengerfejei keskenyebbek, a vadonatúj központi üzemanyag-befecskendezők pedig 350 bar nyomáson működnek. A turbófeltöltők szerelvénye alacsonyabban van, mint a kipufogórendszer, és a levegő beömlő nyílása is zseniálisan kidolgozott. Egyébként a motor is 50 mm-rel lejjebb helyezkedik el az alvázban, mint a többi középmotoros V8-as modellnél, hogy ezzel is alacsonyabb súlypontot tartson fenn, ezáltal maga az autó formája szintén a versenyautókra emlékeztet. További adatok a Wikipedián, itt.

Az apró részletek ilyen mértékű kidolgozottsága indokolni látszik a 200 millió Forintos vételárat.

 

Az a véleményem Ember, hogy ez a járgány nem olcsó, de biztos élvezet lehet vezetni!

😏
TP Robi

 

Új a sebváltó is, dupla kuplungos, 8 sebességes… (Hagyok időt!) Nemcsak hogy 10 kg-mal könnyebb és kompaktabb, mint a gyártó egyéb kínálatában használt 7-fokozatú váltó, hanem a korábbi 300 milliszekundumos váltást is levitték a hihetetlen gyors, 200 ms-ra. Ezekhez az adatokhoz képest a gyártó által ígért kb. 6 literes fogyasztás igazán minimális.

Bár a kommentelők 200 millás lombszívóról beszélnek, de ebben inkább a savanyú szőlő esetét sejtem. 😃 Az igazság az, hogy 5 évvel ezelőtt senki - még talán maga a Ferrari mérnökei sem - gondolták volna, hogy ilyen autóval fognak előállni, most pedig már a teljesen elektromos változat előállításán dolgoznak. Sőt, 2025-re ezt ígérik is!

Lényeg, hogy a Ferrari rászolgált a hírnevére. Le a kalappal a cég előtt, aki ilyen komoly múlttal a háta mögött, ilyen komolyan veszi a fenntartható jövőt!



Te várod már a teljesen elektromos Ferrarit?

Vezetnéd-e a bemutatott verdát?
(Nem kell 340-ig nyomnod, elég 220-ig!)


Van véleményem, hozzászólok!


Oszd meg és uralkodj! ;)

A TP Portálon a TartalomKezelő színtéren 4 fő témacsoportunk van:

TP Luxury TP Motivátor TP Nagyvilági Érdekes TP Bolygó I. a Föld

Válassz a fenti témák közül, vagy nézd meg a SikerVeled.hu nyitó oldalát!


Most TE is segíthetsz, hogy előbb indulhasson a projektünk!
Meghívnál minket egy kávéra, vagy pizzára?

Támogatás! Hálásan megköszönjük a legkisebb támogatásokat is!



Szerintem csatlakozz a sikerközösségünkhöz, mert akkor itt például egy teljesen másik felirat lesz számodra elérhető!

Regisztrálj most, akár 5000 Tőzsdearanypont kezdő egyenleggel indulhatsz, már 0 Ft-ért! Melyik a Te SikerKaraktered? - TP RobiDroidTP Robi


Oszd meg és uralkodj! ;)

Úgy érzed? Szólj hozzá...

Milyen témában olvasnál még?

TP Luxury

Luxus élmények a legbátrabb motivációs céljaidhoz.

TP Motivátor

Napi csekély mértékű használatra, mert a lényeg a gyakorlata.

TP Nagyvilági Érdekes

Értékes hírek egy forró ital mellé...

TP Bolygó I. a Föld

Jelenleg ez az egyetlen igazán otthonnak nevezhető bolygónk. Vigyázzunk rá!

 
 
 
TP SikerProfil TP SikerNavigátor TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde TP Pályázatok TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram TP Cég és Vállalkozás TP RobiDroid
TP SikerProfil
TP SikerNavigátor
TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde
TP Pályázatok
TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram
TP Cég és Vállalkozás
TP RobiDroid
 
 
 

TP SikerVeled.hu - Sütik / TP SikerVeled.hu - Cookies