A Ferrarinak pedig tényleg nem volt az igazi a kuplungja. Enzo, Enzo, kár volt ezt a traktorgyáros parasztgyereket olyan csúnyán elhajtani. Dehát ki gondolta volna, hogy ilyen nemes bosszút áll? Érdemes a videó mellett a cikket is elolvasni, mert van pár extra infó. Tudtad, hogy életrajzi film is készült Ferruccio Lamborghini életéről?

Ha elnyeri a tetszésedet a tartalom, arra biztatunk, hogy mondd el véleményedet egy hozzászólásban. Megosztásodat pedig kifejezetten köszönjük! Sőt! Meghálálhatjuk? Használd a Markoló funkciót az extra Tőzsdearanypontok gyűjtéséhez! Siker, Veled! ;)


TP Siker, Veled: Hogyan kezdett Lamborghini sportautókat gyártani?
Forrás: Pixabay, SikerVeled.hu


Most TE is segíthetsz, hogy előbb indulhasson a projektünk!
Meghívnál minket egy kávéra, vagy pizzára?

Támogatás!Hálásan megköszönjük a legkisebb támogatásokat is!




A film főhőse, Ferruccio Lamborghini 1916-ban született egy kis olasz faluban, egyszerű paraszti család első gyermekeként. Egészen korán megmutatkozott műszaki érdeklődése, édesapjának segített a gazdaság gépeinek javításában, karbantartásában. Ugyan lelkesedésében sikerült felrobbantania apja műhelyét, kis híján leégetve a fél falut, de ez sem szegte kedvét.


A középiskolából kovácsként szabadult, majd műhelyben szerezte meg a hegesztő képesítést és sajátította el az öntészet alapjait. Szorgalmának köszönhetően Bolognába került 1934-ben. Ekkor már a fokozódó hadi készülődés „jóvoltából” komoly ismereteket sajátíthatott el és a keresetéből megvásárolta első motorkerékpárját is.

A gyakorlat teszi a mestert, ez jól látszik Ferruccio példáján is.

😏
TP Robi


Visszatért szülőfalujába, ahol gyermekkori jó barátjával szervizt alapított, szabadidejükben pedig autókkal, motorokkal versenyezhettek.
1939-ben kapta meg katonai behívóját, ennek eredményeként Rhodos szigetére került. A javítóbázis ellátta a sziget összes járművének javítását és ennek vezetőjeként a fiatal Lamborghini széleskörű tapasztalatokra tett szert.


Időközben megismerkedett feleségével, akivel 1946-ban sikerült hazajutnia. Sajnos ez a házasság nem volt hosszú. A fiatalasszony 1947-ben meghalt, Ferruccio pedig a munkába temetkezett két társával, és két milliós kezdőtőkével megalapította a vállalkozást, ami a helyi gazdákat látta el traktorokkal a használt háborús járművek alkatrészeinek újrahasznosításával. Az első évben ezt ingyenesen biztosította, emiatt úgy megnövekedtek az igények, hogy a termelést meg kellett sokszorozni.


Apja segítségével 10 millió lírás hitelhez jutott, ezzel rövidesen megötszörözték a gyár termelését. Ekkor született meg az elnevezés és az új embléma is. A könnyű szerelhetőség és az alacsony ár segített a kereslet szinten tartásában, illetve növelésében. Az 1960-as évek elejére már 400 főt foglalkoztató gyár az olasz traktorgyártás vezető szereplőjévé nőtte ki magát. Felvásároltak egy kazángyárat is, ezzel is bővítve a gyári kínálatot, bár ennek ellenére Lamborghini a lelke mélyén még mindig egy autókért rajongó kisfiú maradt.


Saját autói sorát egy kis Fiattal nyitotta meg, de rögtön ezután győzött a sportautók iránti szenvedély. Egy Alfa Romeo, majd egy Lancia, később pedig egy 300-as Mercedes következett, bár ez utóbbi nagy csalódás volt, hamarosan meg is vált tőle. A gyors autócseréket azzal magyarázta, hogy rengeteg hibát talált a kész modellekben. Hibát talált a Maseratiban, Jaguárban, még a 250-es Ferrariban is, bár ezt a márkát kedvelte leginkább.
A tengelykapcsolójával nem volt elégedett ezt meg is akarta beszélni Enzo-val, de annak elutasító magatartása miatt úgy döntött inkább megmutatja, hogyan is néz ki egy igazi sportautó.


Először a saját Ferrarijában cserélte ki a tengelykapcsolót, felújította a motort, porlasztókat szerelt be, így az „átlagos” Ferrariknál sokkal jobb gyorsulási értékeket sikerült elérnie. Hamar felismerte, hogy nem érdemes a mások által gyártott masinákat bütykölgetni, ha készíthet sajátot is. 1962-ben Spanyolországban vendégeskedve csodálta meg a tenyészbikákat, olyannyira, hogy később az emblémában is ezt a nemes állatot tüntette fel.


1963-ban sikerült a gyártást beindítani. Az első darabok még a traktorgyárban készültek, és a torinói kiállításra küldött darab sem volt igazán kész. A motort külön kellett kiállítani, mert nem fért bele a kaszniba, ami egyébként több formabontó újítást és jellegzetességet is magán viselt. 1964-re indult be a sorozatgyártás, immár az új üzemben.


Ferruccio végül 1974-ben eladta az autó részleget és felszámolta a többi üzleti vállalkozását is, majd egy tóparti 740 hektáros ingatlanba költözött. Eleinte csak pihent, de később szőlőtermesztéssel kezdett foglalkozni, majd pedig borkészítéssel. Maximalizmusa révén sikerült ezzel a termékkel is díjakat nyernie.

Vajon a megfelelő hozzáállással az ember több területen is sikeres lehet? Hm...

🤔
TP Robi




További kapcsolódó cikkek:

Te mit dolgozol, hogy ilyen autóval jársz?

TOP 10 luxusautó válolgatás! - Érdekel?



Szívesen vezetnél egy Lamborghinit?
De mégis traktort, sportautót, vagy egy hajót?
Neked melyik típus a kedvenced?


Van véleményem, hozzászólok!


Oszd meg és uralkodj! ;)

A TP Portálon a TartalomKezelő színtéren 4 fő témacsoportunk van:

TP Luxury TP Motivátor TP Nagyvilági Érdekes TP Bolygó I. a Föld

Válassz a fenti témák közül, vagy nézd meg a SikerVeled.hu nyitó oldalát!


Most TE is segíthetsz, hogy előbb indulhasson a projektünk!
Meghívnál minket egy kávéra, vagy pizzára?

Támogatás! Hálásan megköszönjük a legkisebb támogatásokat is!



Szerintem csatlakozz a sikerközösségünkhöz, mert akkor itt például egy teljesen másik felirat lesz számodra elérhető!

Regisztrálj most, akár 5000 Tőzsdearanypont kezdő egyenleggel indulhatsz, már 0 Ft-ért! Melyik a Te SikerKaraktered? - TP RobiDroidTP Robi


Oszd meg és uralkodj! ;)

Úgy érzed? Szólj hozzá...

Milyen témában olvasnál még?

TP Luxury

Luxus élmények a legbátrabb motivációs céljaidhoz.

TP Motivátor

Napi csekély mértékű használatra, mert a lényeg a gyakorlata.

TP Nagyvilági Érdekes

Értékes hírek egy forró ital mellé...

TP Bolygó I. a Föld

Jelenleg ez az egyetlen igazán otthonnak nevezhető bolygónk. Vigyázzunk rá!

 
 
 
TP SikerProfil TP SikerNavigátor TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde TP Pályázatok TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram TP Cég és Vállalkozás TP RobiDroid
TP SikerProfil
TP SikerNavigátor
TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde
TP Pályázatok
TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram
TP Cég és Vállalkozás
TP RobiDroid
 
 
 

TP SikerVeled.hu - Sütik / TP SikerVeled.hu - Cookies