Hihetetlen, de már ott tart a szomszédos országban gyártott repülő autó fejlesztése, hogy megkapta a repülési engedélyt! Az Aircar sorozatgyártása a következő lépés! Ebben a cikkben két videót is láthatsz. Részletek a cikkben!

Ha elnyeri a tetszésedet a tartalom, arra biztatunk, hogy mondd el véleményedet egy hozzászólásban. Megosztásodat pedig kifejezetten köszönjük! Sőt! Meghálálhatjuk? Használd a Markoló funkciót az extra Tőzsdearanypontok gyűjtéséhez! Siker, Veled! ;)


TP Siker, Veled: Hallottál már a szlovák repülő autóról?
Forrás: klein-vision.com, SikerVeled.hu


Most TE is segíthetsz, hogy előbb indulhasson a projektünk!
Meghívnál minket egy kávéra, vagy pizzára?

Támogatás!Hálásan megköszönjük a legkisebb támogatásokat is!




Elég régóta érett már a gondolat, hogy szülessen egy olyan autó, amely képes a szárazföldről felemelkedve a levegőt is meghódítani, azaz egy repülő autó! Azt azonban nem gondoltam volna, hogy ehhez nem kell majd több ezer km-t utazni, hiszen a gyár itt van a szomszédban. A kassai Klein Vision terméke az AirCar névre hallgató csodamasina, 2019 októberében sikeres tesztrepülést hajtott végre a nyitrai repülőtéren.

Kell még egy kis idő, ameddig ez a közlekedési eszköz elterjed, de a repülő autókban komoly potenciál van!

😏
TP Robi

Stefan Klein a gyár alapítója sok tanulással eltöltött esztendő után a Közlekedési és Formatervezési Tanszék vezetője lett az AFAD-nál (a Szlovák Műszaki Egyetem Képzőművészeti és Formatervező Akadémiája), ahol 1983-ban a tanulmányait is végezte. Jelenleg is innovatív kutatási projektekért felel olyan vezető autómárkákkal együttműködésben, mint az Audi, a Volkswagen és a BMW. 2005-ben a glasgow-i Mackintosh School of Art vendégprofesszorává nevezték ki.

Ennek az életútnak az eredménye a képesség, hogy remekül tudja ötvözni a tervezést és az innovációt a kereskedelmi érzékkel. Ez már a repülő autó megalkotása előtt is számos sikeres műszaki megoldást eredményezett. A repülés iránti érdeklődése szenvedéllyé alakult, több mint 1200 órát repült motoros repülőgépen, illetve több mint 3000 órát vitorlázott és több száz órát töltött a levegőben tesztpilótaként. Végül döntött, testvérével és közeli barátaival megalapította az AirExplore charter légitársaságot.

Nézzük át röviden, hogy milyen hosszú utat jártak be a repülési engedéllyel rendelkező Aircar létrejöttéhez, milyen főbb mérföldköveket lehet megemlíteni:

AEROMOBIL I – 1989
Klein 1989-ben fejezte be diplomamunkáját AeroMobil - „Személyes vízió a közlekedési rendszerről” címmel. Első típusa az AeroMobil I nevet kapta. Szárnyfesztávolsága 2,5 méter, teljes hossza 5 méter és ez a koncepció már képes teljes mértékben megvalósítani az autós és repülőgépes üzemmódot. Teljesen működőképes is volt, azonban a gyakorlati vezetési teszt nem hozta az optimális eredményeket.

AEROMOBIL II - 1996
1996-ban Klein bemutatta az új koncepciót AM2 kódnévvel. Ez volt az első olyan prototípus, ahol az autó/repülőgép üzemmódokat automata átalakítással érik el. A folyamat legfontosabb lépése a a forgatható szárnyak megjelenése. Az új koncepció a felszálláshoz és az átalakuláshoz kapcsolódó új innovációkat tartalmazott. Mindkét prototípus AM 1 és AM 2 jelenleg a kassai Repülési Múzeum kiállításának része.

AIRCAR - 2016
Stefan Klein 2016-ban hagyta el az AeroMobil céget, hogy alkalmazott kutatásait és tervezését saját cégében folytassa. 2017-ben barátjával és vállalkozótársával, Anton Zajaccal társulva megalapították a KleinVision-t. (Forrás: Klein-vision.com ) Az AirCar-t 2017 óta itt fejlesztik és ez már egy vadonatúj technológia. Jelenleg 12 szabadalom védi a repülőgépből autóvá való átalakulás új és egyedi módját és fordítva. Nem tudni még, hogy mit hoz a jövő, de a fejlődés egyik lehetséges útjának tűnik a repülő autók megjelenése.


Neked mi a véleményed a repülő autókról?
Te szeretnél vezetni egy ilyen masinát?
Vajon a sztratoszférában működik a jobbkéz-szabály?


Van véleményem, hozzászólok!


Oszd meg és uralkodj! ;)

A TP Portálon a TartalomKezelő színtéren 4 fő témacsoportunk van:

TP Luxury TP Motivátor TP Nagyvilági Érdekes TP Bolygó I. a Föld

Válassz a fenti témák közül, vagy nézd meg a SikerVeled.hu nyitó oldalát!


Most TE is segíthetsz, hogy előbb indulhasson a projektünk!
Meghívnál minket egy kávéra, vagy pizzára?

Támogatás! Hálásan megköszönjük a legkisebb támogatásokat is!



Szerintem csatlakozz a sikerközösségünkhöz, mert akkor itt például egy teljesen másik felirat lesz számodra elérhető!

Regisztrálj most, akár 5000 Tőzsdearanypont kezdő egyenleggel indulhatsz, már 0 Ft-ért! Melyik a Te SikerKaraktered? - TP RobiDroidTP Robi


Oszd meg és uralkodj! ;)

Úgy érzed? Szólj hozzá...

Milyen témában olvasnál még?

TP Luxury

Luxus élmények a legbátrabb motivációs céljaidhoz.

TP Motivátor

Napi csekély mértékű használatra, mert a lényeg a gyakorlata.

TP Nagyvilági Érdekes

Értékes hírek egy forró ital mellé...

TP Bolygó I. a Föld

Jelenleg ez az egyetlen igazán otthonnak nevezhető bolygónk. Vigyázzunk rá!

 
 
 
TP SikerProfil TP SikerNavigátor TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde TP Pályázatok TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram TP Cég és Vállalkozás TP RobiDroid
TP SikerProfil
TP SikerNavigátor
TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde
TP Pályázatok
TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram
TP Cég és Vállalkozás
TP RobiDroid
 
 
 

TP SikerVeled.hu - Sütik / TP SikerVeled.hu - Cookies