Ki ne szeretné a rajzfilmeket? Sokszor nem csak a gyermekek, de a felnőttek is csodálattal figyelik a figurák mesébe illő kalandjait. Mindnyájunk álma válik valóra az epizódokban, melyek végén kivétel nélkül mindig a jó győz. Az erény, a jóság, a kitartás elnyeri méltó jutalmát a rossz pedig megbűnhődik, mégpedig számos kacagtató jelenetet és kalandot követően.
Azt azonban kevesebben tudják, hogy egy-egy rajzfilmben szereplő hős alakját valós személyek ihlették. Cikkünk pont egy ilyen példát fog bemutatni.

Ha elnyeri a tetszésedet a tartalom, arra biztatunk, hogy mondd el véleményedet egy hozzászólásban. Megosztásodat pedig kifejezetten köszönjük! Sőt! Meghálálhatjuk? Használd a Markoló funkciót az extra Tőzsdearanypontok gyűjtéséhez! Siker, Veled! ;)


TP Siker, Veled: Popeye és Rocky - Mi bennük a közös?
Forrás: Popeye Navy, SikerVeled.hu


Most TE is segíthetsz, hogy előbb indulhasson a projektünk!
Meghívnál minket egy kávéra, vagy pizzára?

Támogatás!Hálásan megköszönjük a legkisebb támogatásokat is!




Legtöbbször a fantázia szüli ezeket a mesehősöket, de néhány kivételes esetben valós személy szolgál alapul egy-egy alak megformálásához. Ki gondolná, hogy így van ez gyermekkorunk legendás kedvencével, Popeye-el is. Márpedig a karakter megalkotója, Elzie Crisler Segar maga sem titkolta, hogy létező személyről vette a mintát.

Eltelt 10 év, majd a képregény 1929. január 17-i számában, Castor Oil-nak egy tengerészre volt szüksége, hogy a Dice szigetre utazhasson. A kikötőben akkor talál rá Popeye-re, a vén tengeri medvére, szája sarkában a pipával, nagy szemekkel és kis termettel. Így jelent meg az ikonikus alak, aki ezután rendszeres szereplővé, majd rövid időn belül a sorozat főhősévé vált.

A „múzsa” igazi neve Frank „Rocky” Fiegel volt. 1868-ban született Lengyelországban, majd gyermekként az Egyesült Államokba emigrált szüleivel, akik egy illinois-i kisvárosban telepedtek le. Fiatalemberként tengerre ment, majd a kereskedelmi tengerészgyalogosoknál eltöltött 20 éves szolgálata végeztével nyugdíjba vonult.

Amerikában többnyire rakodómunkásként dolgozott a kikötőkben, és arról volt híres, hogy csupasz kézzel bokszolva is legyőzött minden ellenfelet. Rocky gyorsan hírnevet szerzett azzal, hogy mindig részt vesz a harcban (és általában nyert). Ennek eredményeként deformált szeme volt ("Pop-eye").

Kidobóként töltött szabadidejében Rocky azzal szórakoztatta az ügyfeleket, hogy izgalmas kalandtörténetekkel örvendeztette meg őket, amelyekről azt állította, hogy a „Hét tengeren” átkelő tengerészi karrierje során volt bennük része. Segar, aki szintén Chesterben nőtt fel, fiatalemberként gyakran találkozott Rockyval a kocsmában. Órákig ült az öreg tengerész csodálatos történeteit hallgatva. Évekkel később, mikor karikaturista lett, és a "Thimble Theater" című képregényét készítette, megkérdezte Fiegelt, hogy modellezheti-e róla új képregényfiguráját, a "Popeye the Sailor Man"-t? Fiegelnek ez hízelgett, és nyilván beleegyezett.
Forrás: twice

 

Az epizódokban gyakran feltűnik Popeye ellenfele, a nagy mamlasz Blutó is, de bárhogy kerestük, róla sajnos nem találtunk olyan információt, hogy valós személyről lett-e megalkotva a figurája.

Kíváncsi vagyok, hogy Ti tudtok-e róla hasonló történetet?

🤔
TP Robi


Természetesen nem maradhat ki Popeye történetéből az elnyűhetetlen spenót sem! Akik eddig hiányolták azoknak itt van még egy videó, amiből nem hiányzik a legendás spenótfogyasztásos jelenet. A spenót nem túl kedvelt a mai gyermekek körében. Így volt ez a régmúltban is, és egyes nézetek szerint Popeye komoly spenótfogyasztása azt a célt szolgálta, hogy népszerűsítse ezt a nem mindennapi vastartalmú növényt. Itt álljunk meg egy szóra! Hogy miért, azt a videó alatt árulom el...

Mi sem bizonyítja jobban azt, hogy a fent említett karakterek, Oliv Oil és Popeye valós személyek voltak, minthogy a sírjuk máig megtalálható. A róluk alkotott figurák révén azonban immár mindketten örök életűek. A nagyobb megtekintéshez nyomj az alábbi képre:

popeye es oliva



Neked melyik a kedvenc epizódod?
Szereted a spenótot?


Van véleményem, hozzászólok!


Oszd meg és uralkodj! ;)

A TP Portálon a TartalomKezelő színtéren 4 fő témacsoportunk van:

TP Luxury TP Motivátor TP Nagyvilági Érdekes TP Bolygó I. a Föld

Válassz a fenti témák közül, vagy nézd meg a SikerVeled.hu nyitó oldalát!


Most TE is segíthetsz, hogy előbb indulhasson a projektünk!
Meghívnál minket egy kávéra, vagy pizzára?

Támogatás! Hálásan megköszönjük a legkisebb támogatásokat is!



Szerintem csatlakozz a sikerközösségünkhöz, mert akkor itt például egy teljesen másik felirat lesz számodra elérhető!

Regisztrálj most, akár 5000 Tőzsdearanypont kezdő egyenleggel indulhatsz, már 0 Ft-ért! Melyik a Te SikerKaraktered? - TP RobiDroidTP Robi


Oszd meg és uralkodj! ;)

Úgy érzed? Szólj hozzá...

Milyen témában olvasnál még?

TP Luxury

Luxus élmények a legbátrabb motivációs céljaidhoz.

TP Motivátor

Napi csekély mértékű használatra, mert a lényeg a gyakorlata.

TP Nagyvilági Érdekes

Értékes hírek egy forró ital mellé...

TP Bolygó I. a Föld

Jelenleg ez az egyetlen igazán otthonnak nevezhető bolygónk. Vigyázzunk rá!

 
 
 
TP SikerProfil TP SikerNavigátor TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde TP Pályázatok TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram TP Cég és Vállalkozás TP RobiDroid
TP SikerProfil
TP SikerNavigátor
TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde
TP Pályázatok
TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram
TP Cég és Vállalkozás
TP RobiDroid