A napenergiával működő Aptera elektromos autó 1000 mérföldes hatótávval és ritka töltésigényével minden bizonnyal lenyűgözően hangzik. Ez a hatékonyság és hatótávolság jelentős előrelépést jelenthet az elektromos járművek (EV) technológiájában. 

Ha elnyeri a tetszésedet a tartalom, arra biztatunk, hogy mondd el véleményedet egy hozzászólásban. Megosztásodat pedig kifejezetten köszönjük! Sőt! Meghálálhatjuk? Használd a Markoló funkciót az extra Tőzsdearanypontok gyűjtéséhez! Siker, Veled! ;)


Aptera 1
Forrás: Aptera, SikerVeled.hu


Most TE is segíthetsz, hogy előbb indulhasson a projektünk!
Meghívnál minket egy kávéra, vagy pizzára?

Támogatás!Hálásan megköszönjük a legkisebb támogatásokat is!




Mint ahogyan azt már a bevezetőben is jeleztük, az Aptera 1000 mérföldes hatótávval rendelkezik, és 27 000 fontba kerül, ami kevesebb, mint Elon Musk drágább autóinak az ára. Az első 5000 példány háromkerekű Launch Edition modell lesz. Az autó "kerékbe épített motorokat" használ, ahol mindegyik kerék egy-egy elektromos motorral van felszerelve. Ez a megoldás rendkívül hatékonnyá teszi az autót. A 171 lóerő elegendő ahhoz, hogy a kétszemélyes autó 0-60 mérföld/óra sebességgel négy másodperc alatt gyorsuljon, és elérje a 101 mérföld/óra végsebességet. A Launch Edition modell akkumulátora 400 mérföldes hatótávot kínál, majdnem háromszor annyit, mint a Nissan Leaf modell.

 

Későbbi modellek akár 1000 mérföldes hatótávot is elérhetnek csak az akkumulátorral. Azonban a gyártó szerint számos tulajdonosnak soha nem lesz szüksége feltölteni azt a napi használat során. Az autón könnyű napcellák találhatóak, amelyek napenergiával töltik az akkumulátort, így kb. napi 40 ingyenes mérföld hozzáadható a hatótávolsághoz. Helyi utakhoz és átlagos ingázásokhoz ott, ahol napos időjárás van, mint például Kaliforniában, soha nem kellene bedugni az autót a töltőbe. A kevésbé napos helyeken, mint például Chicago, a gyártó szerint az autót évente háromszor kellene csak tölteni. A cég úgy véli, hogy az autó napenergia technológiájával nem szükséges állandó hozzáférés a töltőállomáshoz, vagy a konnektorhoz.

 

Duzzogok Ember, mert ha Kaliforniában "élnék", lehet, hogy az én aksimat sem kellene soha tölteni!

😒
TP Robi

 

Az Aptera Launch Edition modelljéhez tartozik egy napenergia töltőcsomag, amely lehetővé teszi, hogy a legtöbb ember hetekig, vagy akár hónapokig vezessen anélkül, hogy az feltöltést igényelne. Hosszabb utak esetén az akkumulátort egy hagyományos konnektorba is bedughatják a töltés érdekében. A gyártók remélik, hogy a teljes termékfejlesztési fázist hamarosan befejezik, beleértve a baleseti teszteket és az érvényesítést is. Ezután tervezik a termelési lépték gyors növelését, évente 10 000 autóra. Innentől lesz lehetőség a termelést még tovább növelni és világszerte több gyártósort hozzáadni.

 

Fontos azonban, hogy körültekintően járjunk el, amikor megfontoljuk a jövőre vonatkozó állításokat, vagy bármely úttörő technológia előrehaladását. Nem tudjuk lesznek-e az Apterának is olyan humorral fűszerezett apróságai, mint  a Teslának, ami vezető szerepet tölt be az elektromos járművek piacán, de ez nem csak járműkínálatának, hanem töltési infrastruktúrájának, akkumulátortechnológiáinak és szoftveres képességeinek is köszönhető. Míg a napelemes Aptera specifikációi ígéretesnek hangzanak, a hatótávon és a töltési gyakoriságon túl számos tényező járul hozzá egy elektromos jármű általános sikeréhez.

 

 

Szerinted mikorra lesz elterjedt közlekedési eszköz az Aptera?
Te vennél ilyen autót? 


Van véleményem, hozzászólok!


Oszd meg és uralkodj! ;)

A TP Portálon a TartalomKezelő színtéren 4 fő témacsoportunk van:

TP Luxury TP Motivátor TP Nagyvilági Érdekes TP Bolygó I. a Föld

Válassz a fenti témák közül, vagy nézd meg a SikerVeled.hu nyitó oldalát!


Most TE is segíthetsz, hogy előbb indulhasson a projektünk!
Meghívnál minket egy kávéra, vagy pizzára?

Támogatás! Hálásan megköszönjük a legkisebb támogatásokat is!



Szerintem csatlakozz a sikerközösségünkhöz, mert akkor itt például egy teljesen másik felirat lesz számodra elérhető!

Regisztrálj most, akár 5000 Tőzsdearanypont kezdő egyenleggel indulhatsz, már 0 Ft-ért! Melyik a Te SikerKaraktered? - TP RobiDroidTP Robi


Oszd meg és uralkodj! ;)

Úgy érzed? Szólj hozzá...

Milyen témában olvasnál még?

TP Luxury

Luxus élmények a legbátrabb motivációs céljaidhoz.

TP Motivátor

Napi csekély mértékű használatra, mert a lényeg a gyakorlata.

TP Nagyvilági Érdekes

Értékes hírek egy forró ital mellé...

TP Bolygó I. a Föld

Jelenleg ez az egyetlen igazán otthonnak nevezhető bolygónk. Vigyázzunk rá!

 
 
 
TP SikerProfil TP SikerNavigátor TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde TP Pályázatok TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram TP Cég és Vállalkozás TP RobiDroid
TP SikerProfil
TP SikerNavigátor
TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde
TP Pályázatok
TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram
TP Cég és Vállalkozás
TP RobiDroid
 
 
 

TP SikerVeled.hu - Sütik / TP SikerVeled.hu - Cookies