Kicsit szenzációhajhász a cím. 😀 Valójában az történt, hogy megszületett az elmélete annak a technológiának, amellyel 1000 km/h-ra gyorsulhatnak a jövő vonatai. Mivel egyelőre 2 km hosszúságú pálya áll rendelkezésre a teszteléshez, így a vonat tényleges sebessége 50km/h-ban maximalizálódott. A közeljövőben 60 km-re hosszabbítják meg a tesztpályát, ezen már lehetőség lesz elérni az áhított 1000 km/h sebességet.

Ha elnyeri a tetszésedet a tartalom, arra biztatunk, hogy mondd el véleményedet egy hozzászólásban. Megosztásodat pedig kifejezetten köszönjük! Sőt! Meghálálhatjuk? Használd a Markoló funkciót az extra Tőzsdearanypontok gyűjtéséhez! Siker, Veled! ;)


Szupervonat SikerVeled
Forrás: Pixabay, SikerVeled.hu


Most TE is segíthetsz, hogy előbb indulhasson a projektünk!
Meghívnál minket egy kávéra, vagy pizzára?

Támogatás!Hálásan megköszönjük a legkisebb támogatásokat is!




Kína új hyperloop vonata sikeresen teljesítette az első próbaüzemet. A vonat a világ leggyorsabb földi közlekedési technológiája lesz, ha a projekt a tervek szerint halad. A South China Morning Post (aki a mellékelt képes tudósítást is jegyzi) nemrégiben közzétette jelentését, mely szerint egy ultragyors hyperloop vonat Kínában befejezte első tesztfutását. Ez három próbaüzemből állt, egy szupravezető maglev tesztsoron Datongban, Shanxi tartományban, ahol 31 mérföld/órás (50 km/óra) sebességet sikerült elérni. A videóhoz sajnos nincsen magyar felirat, de minimális angol tudással is érthető, a látvány miatt pedig okvetlenül érdemes megnézni!

A legújabb generációs vonat célja az, hogy végül 621 mérföld/óra (1000 km/óra) sebességgel, vagy gyorsabban szállítsa az utasokat és a rakományt egy majdnem vákuumcsőben. Ha a projekt a tervek szerint halad, a vonat lesz a világ leggyorsabb földi közlekedési technológiája. A létesítményt, ahol a vonatot tesztelik, a China Aerospace Science and Industry Corporation (CASIC) védelmi vállalkozó építette és üzemelteti, és nyilatkozatuk szerint az első néhány próba során minden rendben ment. A jelenleg kipróbálható cső azonban mindössze 1,24 mérföld (2 km) hosszú. A következő néhány évben várhatóan 37 mérföldre (60 km-re) bővül, olvastuk a HVG cikkében.

 

Az a véleményem Ember, hogy jópár évig még nem kell röpködő vonatoktól tartanunk!

😏
TP Robi

 

Jelenleg Kína üzemelteti a világ legnagyobb nagysebességű vasúti hálózatát, amelynek teljes hossza meghaladja a 26 000 mérföldet (42 000 km), tehát kínai vasúttal akár az egyenlítő mentén körbe utazhatnánk a Földet. A kormány ambiciózus tervei között szerepel, hogy a következő két évben vonatai maximális sebességét 248 mérföld/órára (400 km/óra) emeli. Mint ilyen, jelentős befektetéseket eszközölt a hyperloop technológiába. 2022 októberében a Kínai Északi Egyetem kutatói sikeresen befejezték egy Hyperloop-szerű vonatrendszer tesztjét, amely alacsony vákuumú környezetben járatja a vonatokat egy csövön belül. Már a jelenlegi vonatok is elképesztő sebességgel száguldanak, nem könnyű elképzelni, de talán segít az alábbi kis szösszenet, amit a közösségi médiában találtunk.

 


 

A szervezet és a Third Research Institute of China Aerospace Science and Industry Corp. közösen laboratóriumot hozott létre kis vákuumú környezetben működő nagy sebességű járművek számára. Ennek értelmében a tesztsor ceremóniáját tavaly májusban Datongban tartották, ahol most ismét zajlanak a kísérletek. Októberben a vonal világtörténelmet írt azáltal, hogy lehetővé tette egy ilyen hyperloop rendszer első "teljes léptékű és teljes folyamatot átfogó integrált tesztjét", amikor egy maglev vonat 81 m/h-s (130 km/óra) sebességgel futott. Ezt a sikert követően a laboratórium megkezdte egy teljes körű, 37 mérföld (60 km) tesztpálya építését, amelyet három ütemben kell befejezni. A teljes méretű pálya célja akkoriban az volt, hogy lehetővé tegye a vonatok 621 mérföld/órás sebességig (1000 km/h) történő tesztelését, ami lassan valósággá válik.

Egy ötlet, ami 2012 óta létezik. A SpaceX alapítója, Elon Musk először 2012-ben mutatta be a "csővonat" ötletét, és létrehozta a The Boring Company-t, hogy az ötlet megvalósuljon. Ehhez az elgondoláshoz Richard Branson, a Virgin Galactic alapítója saját, Hyperloop One nevű hiperloop-cégével csatlakozott. Azóta azonban mindkét vállalatot technikai kihívások és pénzügyi terhek sújtják. Ez azt jelenti, hogy Kína hamarosan vezető szerepet tölthet be a technológiában, és elsőként érheti el a történelmi csúcsot? Attól tartok, ezt csak a távoli jövő fogja megmondani.

 

 




  

Utaztál már valamilyen hipergyors vonaton?
Jártál már Kínában?


Van véleményem, hozzászólok!


Oszd meg és uralkodj! ;)

A TP Portálon a TartalomKezelő színtéren 4 fő témacsoportunk van:

TP Luxury TP Motivátor TP Nagyvilági Érdekes TP Bolygó I. a Föld

Válassz a fenti témák közül, vagy nézd meg a SikerVeled.hu nyitó oldalát!


Most TE is segíthetsz, hogy előbb indulhasson a projektünk!
Meghívnál minket egy kávéra, vagy pizzára?

Támogatás! Hálásan megköszönjük a legkisebb támogatásokat is!



Szerintem csatlakozz a sikerközösségünkhöz, mert akkor itt például egy teljesen másik felirat lesz számodra elérhető!

Regisztrálj most, akár 5000 Tőzsdearanypont kezdő egyenleggel indulhatsz, már 0 Ft-ért! Melyik a Te SikerKaraktered? - TP RobiDroidTP Robi


Oszd meg és uralkodj! ;)

Úgy érzed? Szólj hozzá...

Milyen témában olvasnál még?

TP Luxury

Luxus élmények a legbátrabb motivációs céljaidhoz.

TP Motivátor

Napi csekély mértékű használatra, mert a lényeg a gyakorlata.

TP Nagyvilági Érdekes

Értékes hírek egy forró ital mellé...

TP Bolygó I. a Föld

Jelenleg ez az egyetlen igazán otthonnak nevezhető bolygónk. Vigyázzunk rá!

 
 
 
TP SikerProfil TP SikerNavigátor TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde TP Pályázatok TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram TP Cég és Vállalkozás TP RobiDroid
TP SikerProfil
TP SikerNavigátor
TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde
TP Pályázatok
TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram
TP Cég és Vállalkozás
TP RobiDroid