TP TőzsdeSzótár: 

Mit értünk akcelerátor hatás alatt?

 

 

Lavinaszerű folyamat: a beruházás-növekmény multiplikálta jövedelemnövekmény beruházást indukál, amely ismét multiplikálódik. Ellenható tényezők lefékezik, csökkenő beruházás esetén negatívan hat.

Az akcelerátor hatás egy gazdasági és pénzügyi kifejezés, amely a beruházások és a gazdasági növekedés közötti kapcsolatot írja le. Az elgondolás az, hogy a beruházások, amelyeket a vállalatok és kormányok tesznek a gazdaságban, hajtják a gazdasági növekedést előre. Az akcelerátor hatás azt jelenti, hogy a gazdasági növekedés üteme vagy sebessége függ a beruházások változásaitól.

A tőzsdei környezetben az akcelerátor hatás fontos, mivel a vállalatok és befektetők figyelik a gazdasági növekedést és a beruházások alakulását. Ha a gazdasági növekedés gyorsul, akkor ez általában pozitív hatást gyakorolhat a vállalati nyereségekre és a tőzsdei teljesítményre, mivel a fogyasztók és a vállalatok többet költenek, ami növeli a vállalatok bevételeit.

Az akcelerátor hatás azonban mindkét irányban működhet. Ha a gazdasági növekedés lelassul vagy visszaesik, a vállalatok hajlamosak lehetnek visszafogni beruházásaikat, ami negatív hatást gyakorolhat a vállalati nyereségekre és a tőzsdei teljesítményre. Emellett az akcelerátor hatás figyelembevételével elemzők és befektetők megpróbálhatják előre jelezni, hogy milyen hatással lehetnek a gazdasági változások a vállalati tevékenységekre és a tőzsdei piacokra.

Az akcelerátor hatás lényege tehát az, hogy a gazdasági növekedés és a beruházások közötti összefüggés erőteljesen érvényesül, és ezek egymást erősítik. Ha a gazdaság növekszik, az ösztönzi a beruházásokat, és a beruházások növekedése tovább hajtja előre a gazdasági növekedést. Ezt a kölcsönhatást gyakran figyelembe veszik a makrogazdasági elemzések során és a pénzügyi döntéseknél.

 

Az angol accelerator / accelerate szavak (nyers fordításában) a gyorsító, felgyursuló jelentéssel bírnak.

 

Érdekelhet még: Mit jelent a multiplikáció?

 

A későbbiekben bővíteni fogjuk a fenti leírást. Akár TE is könnyedén segíthetsz kiegészíteni a fenti információkat!
Vedd fel bátran velünk a kapcsolatot, vagy leírhatod a javaslatodat az Ötlet- és Hibabejelentőnél!

Most TE is segíthetsz, hogy előbb indulhasson a projektünk!
Meghívnál minket egy kávéra, vagy pizzára?

Támogatás! Hálásan megköszönjük a legkisebb támogatásokat is!

Tanulásért járó tőzsdearanypontok!

Vissza: TP TőzsdeSzótár


Bízunk benne, hogy sikerült segítenünk ezen ( Akcelerátor hatás ) szó / kifejezés jelentésével kapcsolatban. TőzsdeSzótár: Keress és értékekre találsz!
Ha úgy érzed, hogy segítettünk, akkor egy LIKE-ot, vagy pozitív hozzászólást örömmel elfogadnánk tőled! Számíthatunk rád?
Ha jobbá tennéd a tőzsdeszótárt a "Mit értünk akcelerátor hatás alatt?" kérdésre adott választ illetően, akkor a javaslatodat a Hibabejelentőnél könnyedén jelezheted felénk.

Tudásodat elmélyítheted ingyenes alapozó, illetve haladó tőzsdetanfolyamunkon. Fedezd fel a Pénzügy és Tőzsde színteret!


 


A tartalom elolvasásáért, tanulásért Tőzsdearanypont szerezhető, ha már TE is regisztrált felhasználónk vagy!

 

Tipp: Jelentkezz be a -nál, vagy regisztrálj! - TP RobiDroidTP Robi

 

Az induló SikerKarakteredet a regisztrációnál választhatod ki:

 

Csatlakozom a
TP SikerKözösséghez!

 


Legtöbbször - TOP 10 - ezeket néztétek:

 


A tőzsdeszótárat folyamatosan fejlesztjük! Szeretnél segíteni?
Vedd fel a csapatunkkal a kapcsolatot! - TP RobiDroidTP Robi


Úgy érzed? Szólj hozzá...

TP SikerProfil TP SikerNavigátor TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde TP Pályázatok TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram TP Cég és Vállalkozás TP RobiDroid
TP SikerProfil
TP SikerNavigátor
TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde
TP Pályázatok
TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram
TP Cég és Vállalkozás
TP RobiDroid
 
 
 

TP SikerVeled.hu - Sütik / TP SikerVeled.hu - Cookies