TP TőzsdeSzótár: 

Mi az ATH?

 

Az ATH az (All Time High) kifejezés rövidítéséből ered. Ilyen az a pillanat, amikor egy instrumentum (pl.: részvény) új csúcsra jut, de ez nem csak egy lokális új csúcsot jelent, hanem minden idők legmagasabb értékét.

(Megjegyzés: Általában a teljes historikus grafikontörténetet nézve beszélhetünk ATH csúcsról, de lehet értelmezni jelentősebb lokális tetőknél is.)

Sokan úgy gondolják, hogy "magas" ilyenkor a részvény ára a vételhez, pedig technikai szempontból ilyenkor sikerült minden előző ellenállást leküzdeni. Ha sikerül stabilizálódnia (és nem fals a kitörés az új csúcsra), további szép emelkedő is következhet.

Az "ATH" az "All Time High" rövidítése, és a tőzsdei kereskedésben használt kifejezés, amely azt jelenti, hogy egy adott eszköz, például részvény, index vagy kriptovaluta, mindenkori történelmi csúcson vagy rekordmagasságban van. Az "All Time High" kifejezés arra utal, hogy az adott eszköz értéke a rendelkezésre álló összes idő alatt elérte vagy meghaladta a korábbi legmagasabb szintjét.

Amikor egy részvény, index vagy más eszköz eléri az "All Time High" értékét, az azt jelzi, hogy az értékpapír jelenlegi ára magasabb, mint valaha volt a múltban. Ez a történés lehet fontos jel a piaci trendek és befektetői hangulat irányába, mivel az "ATH" elérését gyakran az értékpapír erős teljesítményének, vagy növekedésének jeleként értelmezik.

Az "ATH" kifejezést gyakran használják tőzsdei hírekben, elemzésekben és pénzügyi médiumokban annak kifejezésére, hogy egy adott eszköz értéke történelmi csúcsot ért el. Például, ha egy részvény ára eléri az "All Time High" értékét, az azt jelzi, hogy az adott részvény a korábbi évek vagy évtizedek során soha nem volt magasabb értéken.

A befektetők figyelik az "ATH" értékeket, mivel ezek a csúcsértékek lehetnek fontos momentum jelzők. Ugyanakkor, az "ATH" értékek elérése nem garancia további emelkedésre, és a piacon mindig számolni kell az árfolyamok változásával és a korrekciókkal is.

Érdekes lehet még: ATL (All Time Low)

Többet tudnál? >>> TP Tőzsdetanfolyam!

 

A későbbiekben bővíteni fogjuk a fenti leírást. Akár TE is könnyedén segíthetsz kiegészíteni a fenti információkat!
Vedd fel bátran velünk a kapcsolatot, vagy leírhatod a javaslatodat az Ötlet- és Hibabejelentőnél!

Most TE is segíthetsz, hogy előbb indulhasson a projektünk!
Meghívnál minket egy kávéra, vagy pizzára?

Támogatás! Hálásan megköszönjük a legkisebb támogatásokat is!

Tanulásért járó tőzsdearanypontok!

Vissza: TP TőzsdeSzótár


Bízunk benne, hogy sikerült segítenünk ezen ( ATH (All Time High) ) szó / kifejezés jelentésével kapcsolatban. TőzsdeSzótár: Keress és értékekre találsz!
Ha úgy érzed, hogy segítettünk, akkor egy LIKE-ot, vagy pozitív hozzászólást örömmel elfogadnánk tőled! Számíthatunk rád?
Ha jobbá tennéd a tőzsdeszótárt a "Mi az ATH?" kérdésre adott választ illetően, akkor a javaslatodat a Hibabejelentőnél könnyedén jelezheted felénk.

Tudásodat elmélyítheted ingyenes alapozó, illetve haladó tőzsdetanfolyamunkon. Fedezd fel a Pénzügy és Tőzsde színteret!


 


A tartalom elolvasásáért, tanulásért Tőzsdearanypont szerezhető, ha már TE is regisztrált felhasználónk vagy!

 

Tipp: Jelentkezz be a -nál, vagy regisztrálj! - TP RobiDroidTP Robi

 

Az induló SikerKarakteredet a regisztrációnál választhatod ki:

 

Csatlakozom a
TP SikerKözösséghez!

 


Legtöbbször - TOP 10 - ezeket néztétek:

 


A tőzsdeszótárat folyamatosan fejlesztjük! Szeretnél segíteni?
Vedd fel a csapatunkkal a kapcsolatot! - TP RobiDroidTP Robi


Úgy érzed? Szólj hozzá...

TP SikerProfil TP SikerNavigátor TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde TP Pályázatok TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram TP Cég és Vállalkozás TP RobiDroid
TP SikerProfil
TP SikerNavigátor
TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde
TP Pályázatok
TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram
TP Cég és Vállalkozás
TP RobiDroid
 
 
 

TP SikerVeled.hu - Sütik / TP SikerVeled.hu - Cookies