A Föld napját Magyarországon a rendszerváltás óta rendezik meg évente, először 1990. április 22-én. Azon a napon, amelyiken egykor VIII. Henrik trónra lépett, 1989-ben feloszlott a KISZ, Lenin és a brazil focista Kaká pedig megszületett, bár valószínűleg ezen események közül egyik sem volt az időpont választásának ihletője.

Ha elnyeri a tetszésedet a tartalom, arra biztatunk, hogy mondd el véleményedet egy hozzászólásban. Megosztásodat pedig kifejezetten köszönjük! Sőt! Meghálálhatjuk? Használd a Markoló funkciót az extra Tőzsdearanypontok gyűjtéséhez! Siker, Veled! ;)


TP Siker, Veled: A Föld napja!
Forrás: Pixabay, SikerVeled.hu



Most TE is segíthetsz, hogy előbb indulhasson a projektünk!
Meghívnál minket egy kávéra, vagy pizzára?

Támogatás!Hálásan megköszönjük a legkisebb támogatásokat is!




Az alábbi videó lehet, hogy "gagyinak" tűnik a helyzet komolyságához képest, de nem erről van szó. Inkább az a törekvés érhető tetten, hogy a mese segítségével edukálják a jövő generációját a Föld nevű bolygónk megmentésére irányuló gondolkodás felé. A fenntartható fejlődés ebben kulcsfontosságú! Egyre inkább szükség van arra, hogy megtanuljunk felelősségteljesen viselkedni és ez gyermekkorban ráadásul igazán könnyen tanítható és általánosan elfogadottá tehető a számukra a környezettudatos emberi életvitel. Fontos, hiszen ezen múlhat az emberiség jövője is!




Az ünnep ötletét John McConnell vetette fel 1969-ben, egy UNESCO konferencián, San Franciscóban. A Föld napját első ízben 1970. március 21-én tartották, ami az északi féltekén a tavasz első napja. Denis Hayes – később alternatív energiaforrásokkal foglalkozó – egyetemi hallgató még ebben az évben indított mozgalmat a bolygó védelmében. Megszületett az Earth Day Network (Föld Napja Hálózat) melynek jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

 

Tényleg! Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot? 

🤔
TP Robi

 

Több mint 125 országban környezetvédelmi akciókat szerveznek. Évek óta ezen a napon adja ki a washingtoni Worldwatch institute éves jelentését a világ környezeti állapotáról. Ezekből kiderül, hogy az emberiség túlterjeszkedése agyonnyomja a vadvilágot, túlfogyasztunk és túlterjeszkedünk. Az emberiség beavatkozása a természet évezredes egyensúlyába veszélyezteti a vadonélők, köztük a beporzó rovarok, növények létét. Létünk alapja az élővilág változatosságának megőrzése. Ezt a témát korábban már mi is érintettük a David Attenborough életét bemutató cikkünkben.

A Föld Napja mára az egyik legjelentősebb környezetvédelmi rendezvények ünnepévé nőtte ki magát, de egyre több az olyan hely, ahol nem csak az év egyetlen napját szentelik az ökotudatosságnak. Lassan, fokozatosan változik a szemlélet, melynek nyomán talán sikerülhet megvédenünk a bolygónk jövőjét. Évről évre megválasztják a legzöldebb várost, a közelmúltban Masdar City nyerte el ezt a megtisztelő címet, írtunk is róla pár sort annak idején. Talán nem kell mindnyájunknak ekkora léptékben gondolkoznunk, de a magunk eszközeivel megpróbálhatunk világunk sorsán valamennyit javítani.



Te mit teszel a Földért?


Van véleményem, hozzászólok!


Oszd meg és uralkodj! ;)

A TP Portálon a TartalomKezelő színtéren 4 fő témacsoportunk van:

TP Luxury TP Motivátor TP Nagyvilági Érdekes TP Bolygó I. a Föld

Válassz a fenti témák közül, vagy nézd meg a SikerVeled.hu nyitó oldalát!


Most TE is segíthetsz, hogy előbb indulhasson a projektünk!
Meghívnál minket egy kávéra, vagy pizzára?

Támogatás! Hálásan megköszönjük a legkisebb támogatásokat is!



Szerintem csatlakozz a sikerközösségünkhöz, mert akkor itt például egy teljesen másik felirat lesz számodra elérhető!

Regisztrálj most, akár 5000 Tőzsdearanypont kezdő egyenleggel indulhatsz, már 0 Ft-ért! Melyik a Te SikerKaraktered? - TP RobiDroidTP Robi

[TP_TartalomPont] 
Oszd meg és uralkodj! ;)

Úgy érzed? Szólj hozzá...

Milyen témában olvasnál még?

TP Luxury

Luxus élmények a legbátrabb motivációs céljaidhoz.

TP Motivátor

Napi csekély mértékű használatra, mert a lényeg a gyakorlata.

TP Nagyvilági Érdekes

Értékes hírek egy forró ital mellé...

TP Bolygó I. a Föld

Jelenleg ez az egyetlen igazán otthonnak nevezhető bolygónk. Vigyázzunk rá!

 
 
 
TP SikerProfil TP SikerNavigátor TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde TP Pályázatok TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram TP Cég és Vállalkozás TP RobiDroid
TP SikerProfil
TP SikerNavigátor
TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde
TP Pályázatok
TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram
TP Cég és Vállalkozás
TP RobiDroid
 
 
 

TP SikerVeled.hu - Sütik / TP SikerVeled.hu - Cookies