A Bentley Motors Limited egy híres brit luxusautó gyártó vállalat, amelyet Walter Owen Bentley alapított. A vállalat története gazdag és izgalmas, és számos mérföldkővel és fordulóponttal rendelkezik. A mellékelt videó II. Erzsébet királynő halálának apropóján készült. Több érdekességet is megtudhatunk az elhunyt királynő autókkal kapcsolatos szeretetéről és a legendás 1955-ös Bentley különlegességeiről.

Ha elnyeri a tetszésedet a tartalom, arra biztatunk, hogy mondd el véleményedet egy hozzászólásban. Megosztásodat pedig kifejezetten köszönjük! Sőt! Meghálálhatjuk? Használd a Markoló funkciót az extra Tőzsdearanypontok gyűjtéséhez! Siker, Veled! ;)
Bentley
Forrás: Pixabay, SikerVeled.hu


Most TE is segíthetsz, hogy előbb indulhasson a projektünk!
Meghívnál minket egy kávéra, vagy pizzára?

Támogatás!Hálásan megköszönjük a legkisebb támogatásokat is!


Különleges és luxusautókról már több témánál is írtunk a 9 színtérből álló TP Portálon. Írtunk már például egy kis fa Rolls-Royce autóról, illetve írtunk Arnold Schwarzenegger autógyűjteményéről is.

Az alábbi videóban Polgár Árpiék stílusos bemutatását láthatjuk. A kapcsolódó leírásban pedig az előbb említett videóból emeltünk ki pár érdekességet, illetve a Bentley történetébe kaphattok bepillantást.

Az 1955-ös Bentley-t Árpi kb. negyedszáz évvel ezelőtt vette, elmondása szerint nem is olyan sok pénzért. Az autó nagyon szép állapotban van és számos érdekességet tudhatunk meg róla. Ilyen például az alumínium kezdeti felhasználása, vagy éppen az, hogy egy kis utazás után enyhén üzemanyag szagú/illatú lesz az ember, amely egy ilyen autónál normális. Sőt, van aki ezeket az illatokat kifejezetten szereti. A cikkben az érdekességekről még egy rövid felsorolást is láthatsz majd a videó alatt. Természetesen ez egy OldTimer autó, amelyet egy ilyen esetben már nem csak az OT-s rendszám miatt ismerhetünk fel, hanem gyakorlatilag bármilyen szögből ez sugárzik az autóról.

Tünde és Polgár Árpád további tartalmairól a YouTube csatornájukon, vagy a Polgarnet.com weboldalon is olvashatsz. Ehhez a cikkhez az általuk készített videót választottuk:


Az biztosan nagy kihívás lehet egy ilyen autó vezetésénél, hogy sok minden nem a szokásos helyen van. Itt utalnék például az index elhelyezésére is, amit elsőre a legtöbb vezető a kormány körül keresne. Bizonyos szempontból a mai korban egy ilyen autó eléggé "fapados" érzetet nyújthat, hiszen nem láthatunk modern kijelzőket, vagy digitálisan állítható klímát az autóban, ahogyan értelemszerűen USB, vagy Bluetooth csatlakozási lehetőség sincs a hangrendszerhez... Természetesen a maga korában elképzelve ezt a járművet, számos innovatív és luxus megoldás fedezhető fel benne a többi közlekedési eszközhöz képest. Egy modern autóval tehát ezt nem is kell és talán nem is lehet összehasonlítani, hiszen egy oldtimer járgány egyszerre ötvözi a gazdagság életérzését egyfajta olyan funkcióval, mint amikor az ember egy időgépben ül.

 

Öröm ilyen autókat látni az utakon! Tényleg igazi időgépek... 

😏
TP Robi

 

Ugye egy ilyen régi autócsoda nem mindennapi használatra van, hanem olyan alkalom kell hozzá, amely megőrzi a kuriózum jellegét. Ez a videó II. Erzsébet királynő tiszteletére készült. Itt szeretnénk kifejezni, hogy mi is teljesen egyetértünk Tündével azzal kapcsolatban, amit a 10. perc körül mondott. Kifejtette, hogy abszolút megérti a britek felháborodását, amiért a királynőt az utolsó útjára nem egy Rolls-Royce, nem egy Bentley, vagy a nagy kedvence, a Land Rover vitte el (amit vélhetően sokszor még saját maga is bütykölt (!)), hanem egy Mercedes. Érthető, hogy a királyi udvar régóta együttműködik a híres német autógyárral is, de sokkal elegánsabb és stílusosabb lenne, ha egy híres brit gyökerekkel rendelkező (tradicionálisan brit) autóval történt volna mindez!
 

Javaslom, hogy keress sok pénzt, ha ilyen autót szeretnél, mert a királynővé koronázásod sajnos kevésbé valószínű!

😉
TP Robi




A fenti videóból számos érdekességet tudhattunk meg a járműről, például:

  • Hatalmas az autó nívó pálcája
  • Nincs fékrásegítő és nehéz megállítani (érdemes előre gondolkodni)
  • Nincs biztonsági öv (de nem is kötelező itt bekötni)
  • A manuális váltós változat volt feláras, nem az automata
  • A tankolás extra adalékokat (ólom) igényel
  • A James Bond írója alapvetően Bentley-vel képzelte el a filmes jeleneteket

 

 

A cikk további részében nézzük át a Bentley vázlatos történetét. Reméljük lesz olyan érdekes számodra, mint a Lamborghini márka története.

 

Alapítás és korai évek (1919–1931):

W. O. Bentley, vagy ismertebb nevén "W.O.", 1919-ben alapította meg a Bentley vállalatot Londonban. Az eredeti cél az volt, hogy kiváló minőségű, magas teljesítményű autókat gyártsanak versenyzésre és utcai használatra egyaránt. Az első modelljük, a Bentley 3 Litre 1921-ben került bemutatásra és rögtön hírnevet szerzett a versenypályákon is, többek között győzve a híres 24 órás Le Mans-i versenyen is.

 

Közép- és késői időszak (1931–1998):

A 1930-as években a Bentley Motors nehézségekbe ütközött a gazdasági világválság és a versenyképes autók fejlesztésének költségei miatt. A vállalatot 1931-ben megvásárolta a Rolls-Royce, és bár az autók továbbra is a Bentley nevet viselték, a gyártás és a tervezés nagyban azonos volt a Rolls-Royce modellekével. Ebben az időszakban a Bentley továbbra is a luxusautók és a minőség szinonimájává vált. Árpi videójából is látszik, hogy a Bentley-t nagyon olcsón sikerült megvennie Rolls-Royce vállalatnak, kihasználva az előbb említett nehézséget, továbbá arról is kaphatunk információt, hogy milyen jó húzás volt a Bentley testvéreket alkalmaznia is a vállalatnak.

 

Új korszak (1998-tól napjainkig):

1998-ban a Volkswagen AG megszerezte a Bentley és a Rolls-Royce márkanév jogait. Azóta a Bentley egy modern korszak kezdetét élte meg, ahol a tervezés és az innováció új lendületet kapott. A gyártás technológiailag fejlett módszerekkel és anyagokkal történt, de továbbra is a kézművesség és a luxus kiemelt szerepet játszott.

 

A modern Bentley modellek magas teljesítményű motorokkal és kifinomult technológiákkal rendelkeznek, miközben megőrzik a hagyományos brit luxusautók eleganciáját. Az autók kiváló minősége, luxus kialakítása és exkluzivitása a vállalat hírnevét továbbra is erősíti. Korábban megjelent  Top 10 luxusautó válogatás  című cikkünkbe is nem véletlenül került be a Bentley egyik limitált darabszámú kiadása.

 

Összességében a Bentley története az autógyártás kiválóságáról, a minőségi kézművességről és a versenypályákon elért sikerekről szól. A vállalat a különleges autók szerelmeseinek egyik legkedveltebb választása maradt, és a modern autóipar egyik ikonikus nevévé vált.

 

Te vezettél már Bentley-t?
Szerinted rendben volt, hogy Mercedes vitte utolsó útjára a királynőt?
Te mit választanál: Gyorsaságot, vagy kényelmet?


Van véleményem, hozzászólok!


Oszd meg és uralkodj! ;)

A TP Portálon a TartalomKezelő színtéren 4 fő témacsoportunk van:

TP Luxury TP Motivátor TP Nagyvilági Érdekes TP Bolygó I. a Föld

Válassz a fenti témák közül, vagy nézd meg a SikerVeled.hu nyitó oldalát!


Most TE is segíthetsz, hogy előbb indulhasson a projektünk!
Meghívnál minket egy kávéra, vagy pizzára?

Támogatás! Hálásan megköszönjük a legkisebb támogatásokat is!



Szerintem csatlakozz a sikerközösségünkhöz, mert akkor itt például egy teljesen másik felirat lesz számodra elérhető!

Regisztrálj most, akár 5000 Tőzsdearanypont kezdő egyenleggel indulhatsz, már 0 Ft-ért! Melyik a Te SikerKaraktered? - TP RobiDroidTP Robi


Oszd meg és uralkodj! ;)

Úgy érzed? Szólj hozzá...

Milyen témában olvasnál még?

TP Luxury

Luxus élmények a legbátrabb motivációs céljaidhoz.

TP Motivátor

Napi csekély mértékű használatra, mert a lényeg a gyakorlata.

TP Nagyvilági Érdekes

Értékes hírek egy forró ital mellé...

TP Bolygó I. a Föld

Jelenleg ez az egyetlen igazán otthonnak nevezhető bolygónk. Vigyázzunk rá!

 
 
 
TP SikerProfil TP SikerNavigátor TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde TP Pályázatok TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram TP Cég és Vállalkozás TP RobiDroid
TP SikerProfil
TP SikerNavigátor
TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde
TP Pályázatok
TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram
TP Cég és Vállalkozás
TP RobiDroid
 
 
 

TP SikerVeled.hu - Sütik / TP SikerVeled.hu - Cookies