Egy tudományos kutatás, egy különleges 3D modell és egy cseppet sem hosszúra tervezett cikk következik. Ha Te is azok közé tartozol, akiket mindig izgalomba hozott az ősi egyiptomi kultúra, akkor érdemes pár percet szánnod erre a tartalomra. Természetesen 1-2 videóba is belepillanthatsz, ha szeretnél.

Ha elnyeri a tetszésedet a tartalom, arra biztatunk, hogy mondd el véleményedet egy hozzászólásban. Megosztásodat pedig kifejezetten köszönjük! Sőt! Meghálálhatjuk? Használd a Markoló funkciót az extra Tőzsdearanypontok gyűjtéséhez! Siker, Veled! ;)


TP Siker, Veled: Földönkívüli anyagból készült Tutanhamon tőre? Bizony!
Forrás: Pixabay, Wikipedia, MD, SikerVeled.hu


Most TE is segíthetsz, hogy előbb indulhasson a projektünk!
Meghívnál minket egy kávéra, vagy pizzára?

Támogatás!Hálásan megköszönjük a legkisebb támogatásokat is!

 

Kezdjük a 3D modell megtekintésével!

Érdemes az alábbi 3D modellt nem csak körbeforgatni, hanem ráközelíteni a tőr markolatára!

😉
TP Robi
 


Egy apró tipp: Ha tetszett a fenti 3D-s modell, akkor a cikk olvasása után érdemes megnézned a TITANIC 3D nevű tartalmunkat is.

Tutanhamon tőréről lesz szó, de egy gyors kitérőt ejtenék itt a cikk elején. Természetesen a téma marad Egyiptom, amely országba volt szerencsém fiatalabb koromban ellátogatni. Tény, hogy nem minden része csodás, hiszen a szemétszállítás kérdése és egy-két zsúfolt nagyvárosi probléma itt-ott elég szomorú helyzetről tanúskodott. (Kairó népességszáma nagyjából akkora, mint amennyien Magyarországon jelenleg összesen élnek.) A hotelben láttam, hogy busszal mehetünk a fővárosba (Cairo), ami több, mint 6 órás utazást jelentett, de mivel már általános iskolás koromban is lenyűgözött az ősi fáraók világa, ezért én határozottan kijelentettem, hogy ha már idáig eljöttünk (Egyiptom), akkor én piramist akarok látni! Igazit és nem kicsit...

Lenyűgöző a Gízai nagy piramis és a szfinx együttes látványa. A nagy szfinx egyébként a Föld egyik legnagyobb és egyben az egyik legrégebbi szobra. Tekintettel a hosszú buszos utazásra (ugye vissza is kellett érni estig) egy hatalmas rohanás volt az egész, de természetesen megérte. Látnotok kellett volna, ahogyan a híres egyiptomi múzeumban milyen szapora léptekkel száguldottam a termeken át, hogy minden lényeges dolgot láthassak. (Körülbelül egy óra állt a rendelkezésünkre. Röviden: Kevés! - Persze véletlenül sem azért írom, hogy sajnálj, hanem azért, ha Te teheted, szánj rá több időt!)

Zoltán unokahúgát Egyiptomban meg akarták venni 50 tevéért.
Viccelődött is vele, hogy kár, hogy a repülőre nem engednék fel ennyi jószággal.

😆
TP Robi


Általában nem szoktam személyesebb élményeket beletenni a TP Nagyvilági érdekes tartalmak közé, de most kivételt teszek. (Ha már TP RobiDroidTP Robi se tudja tartani a száját, mindegy is.) Egyrészt kíváncsiságból, hogy mit szóltok hozzá, másrészt azért is mert a cím eléggé "hírhajhász" lett és szeretném egy kicsit több realitással megerősíteni, továbbá itt és most leszögezni, hogy: Nem gondolom, hogy földönkívüli lények UFO járművekkel jöttek segíteni az ősi egyiptomiaknak megépíteni a piramisokat és egyéb kapcsolódó SCI-FI összeesküvés elméletem sincsen, sőt, kifejezetten ellenzem. Viszont az tény, hogy:

Bizonyítékként 2 rövid videót és egy kapcsolódó PDF tanulmányt is találhatsz! Kezdjük a videókkal:

 

Kifejezetten menő lehetett ez az eszköz, amikor még nem is nagyon tudták abban a korban, hogyan műveljék meg a vasat. Természetesen valahogy mégis csak sikerült, ráadásul úgy, hogy az eszköz állítólag a mai napig nem rozsdásodott meg! A tőr nem pusztán meteoritból van. Az említett meteorit fajta egyébként a vasmeteorit (bővebben: Wikipedia), amelyek a megfigyelt meteoritok 5,7%-át teszik ki, így ritkábbak, mint a kőmeteoritok, de a meteorit-gyűjteményekben ennél jóval nagyobb arányban fordulnak elő. A tőr legnagyobb valószínűséggel a Kharga meteoritból van. (Ha már személyes szálakat is tettem a cikkbe: Nekem is van egy kicsi vasmeteorit darabom.)

Mielőtt belepillantanál a Journal of Archaeological Science - mindössze 8 oldalas - dokumentumába, szeretném felhívni rá a figyelmed, hogy számos magyar nevet is találsz a szerzők között. Engem nagy büszkeséggel tölt el ez, de ha éppen téged is, akkor kérlek segíts egy megosztással, hogy több emberhez is eljusson ez az érdekes tartalom. A tanulmány magyar címe: 5000 éves egyiptomi vasgyöngyök kalapált vasmeteoritból.
(Megjegyzés: Nem pont
Tutanhamon díszes fegyveréről szól, de értelemszerűen alátámasztja a tőrrel kapcsolatos állításokat is.)



Végül egy kis extra:


Örülök, hogy velem tartottál ebben a témában.
Ha esetleg az alábbi kérdésekre van kedved válaszolni, azt hálásan köszönöm! Természetesen, ha véleményed, vagy kapcsolódó ötleted van, akkor azt szintén ne tartsd magadba! - Legfőképpen akkor, ha konstruktív hozzászólást tudsz írni! Persze egy sima like is kiválóan kifejezheti a véleményedet, ha most csak arra szánnál időt. 😉

Ezekre lennék egyébként kíváncsi:



Jártál már Egyiptomban?
Legyen kevesebb személyes megjegyzés/élmény egy-egy cikknél?
Mi a véleményed Tutanhamon tőréről?


Van véleményem, hozzászólok!


Oszd meg és uralkodj! ;)

A TP Portálon a TartalomKezelő színtéren 4 fő témacsoportunk van:

TP Luxury TP Motivátor TP Nagyvilági Érdekes TP Bolygó I. a Föld

Válassz a fenti témák közül, vagy nézd meg a SikerVeled.hu nyitó oldalát!


Most TE is segíthetsz, hogy előbb indulhasson a projektünk!
Meghívnál minket egy kávéra, vagy pizzára?

Támogatás! Hálásan megköszönjük a legkisebb támogatásokat is!



Szerintem csatlakozz a sikerközösségünkhöz, mert akkor itt például egy teljesen másik felirat lesz számodra elérhető!

Regisztrálj most, akár 5000 Tőzsdearanypont kezdő egyenleggel indulhatsz, már 0 Ft-ért! Melyik a Te SikerKaraktered? - TP RobiDroidTP Robi


Oszd meg és uralkodj! ;)

Úgy érzed? Szólj hozzá...

Milyen témában olvasnál még?

TP Luxury

Luxus élmények a legbátrabb motivációs céljaidhoz.

TP Motivátor

Napi csekély mértékű használatra, mert a lényeg a gyakorlata.

TP Nagyvilági Érdekes

Értékes hírek egy forró ital mellé...

TP Bolygó I. a Föld

Jelenleg ez az egyetlen igazán otthonnak nevezhető bolygónk. Vigyázzunk rá!

 
 
 
TP SikerProfil TP SikerNavigátor TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde TP Pályázatok TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram TP Cég és Vállalkozás TP RobiDroid
TP SikerProfil
TP SikerNavigátor
TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde
TP Pályázatok
TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram
TP Cég és Vállalkozás
TP RobiDroid
 
 
 

TP SikerVeled.hu - Sütik / TP SikerVeled.hu - Cookies