A fotózás kialakulása óta az emberek számos okból nyúltak a masináért. Napjainkban a mobiltelefonok szinte elengedhetetlen tartozéka a fényképező, így a világon rengeteg kép készül. Mivel egy kép felér ezer szóval, ezért a kommunikációnak is egy magasabb szintjét képviselhetik. A fotóművészet ereje abban rejlik, hogy képes örökre megőrizni a múlt emlékeit, magába zárni a pillanat adta érzelmeket, hibernálni a történelem legfontosabb mozzanatait. A következő néhány kép erős reprezentációja annak, amit emberi lénynek, illetve társadalomnak, vagy technikai haladásnak nevezünk. Ez ugyanúgy tud lenni hatásos, szerethető, valamint bátor, mint ahogy előítéletes, megdöbbentő és nevetséges, egyszóval a maga módján csodálatos is.

Ha elnyeri a tetszésedet a tartalom, arra biztatunk, hogy mondd el véleményedet egy hozzászólásban. Megosztásodat pedig kifejezetten köszönjük! Sőt! Meghálálhatjuk? Használd a Markoló funkciót az extra Tőzsdearanypontok gyűjtéséhez! Siker, Veled! ;)


TP Siker, Veled: 3 híres fotó!
Forrás: Unsplash, SikerVeled.hu


Most TE is segíthetsz, hogy előbb indulhasson a projektünk!
Meghívnál minket egy kávéra, vagy pizzára?

Támogatás!Hálásan megköszönjük a legkisebb támogatásokat is!




 

Asztronauta a Holdon

Forrás: Pixabay, SikerVeled.hu

1969. július 20. Az első ember a Holdon! Igazán történelmi pillanat, a videó pedig elég részletesen ismerteti, milyen szempontok vezetik a szakembert egy ilyen jelentős fotó tanulmányozásakor. A film angol nyelvű, de magyar felirat beállítható, így mindenki számára érthető.

Senki nem tudja, de én előbb ott voltam. 😁
Hallottam mindent.
Valójában azt mondta: Egy kis lépés az emberiségnek, egy hosszúlépés nekem!

😆
TP Robi


Külön érdekessége a fotónak, hogy Neil Armstrong is látható a sisak visszatükröződésében. Ő egyébként megszegte az utasítást, hogy első dolguk legyen a kőzetminták begyűjtése és inkább fényképezgetett. Ennek köszönhető, hogy az emberiség első lépése ezen az ikonikus fotón rögzítésre került. Az eseményről videó is készült, ha nem is csúcsminőségben:





Sokan megkérdőjelezik a Holdra szállást, de az is igaz, hogy nem mindenkinél gömbölyű a Föld bolygónk sem. A tudomány haladásával járó következményeket pedig kár lenne megkérdőjelezni. Egy kis lépés kellett akkor, hogy napjainkban már az első repülésről is beszélhessünk a Marson.

 

Zeppelin

Forrás: Sam Shere, SikerVeled.hu
 

1937-ben a Zeppelinek érkezése mindig nagy látványosság volt. A Frankfurtból érkező Hindenburg katasztrófáját is így sikerült megörökíteni egy - a tömegben várakozó - lelkes amatőrnek. A 36 ember életét követelő tragédia jelentős mértékben hozzájárult a Zeppelines utazás alkonyához. Az eseményről videófelvétel is készült, igaz angol nyelvű, de magyar felirat van, tehát mindenki számára érthető lehet:



 

Nyugi, vidámabb témát választottunk zárásként:

 

Einstein nyelve

Forrás: Arthur Sasse, SikerVeled.hu

Albert Einstein nevéhez kapcsolódik a relativitáselmélet, de emellett számos forradalmi felfedezés, találmány is. Mind csupa komoly dolog, éppen ezért olyan kontrasztos ez a fotó, ami a mester 70. születésnapján készült. Az éppen távozni készülő Einsteint arra kérte az UPI újságírója, hogy búcsúzóul még villantson egy mosolyt! Így született ez a fénykép, amely egy nagy koponya vicces oldaláról tanúskodik. Nagyon népszerű kép, gyakran "Einstein nyelve"- ként emlegetik. Maga a neves tudós is jót nevethetett a fotón, mivel rögtön másolatokat rendelt, amiket ezután továbbküldött a barátainak, ráadásul még az üdvözlőkártyáin is felhasználta a képet. Ez is mutatja, hogy nem csak intelligenciája, de humora is volt az öregnek! :)

 

Te szeretsz fotózni?
Készítettél már különleges fotókat?


Van véleményem, hozzászólok!


Oszd meg és uralkodj! ;)

A TP Portálon a TartalomKezelő színtéren 4 fő témacsoportunk van:

TP Luxury TP Motivátor TP Nagyvilági Érdekes TP Bolygó I. a Föld

Válassz a fenti témák közül, vagy nézd meg a SikerVeled.hu nyitó oldalát!


Most TE is segíthetsz, hogy előbb indulhasson a projektünk!
Meghívnál minket egy kávéra, vagy pizzára?

Támogatás! Hálásan megköszönjük a legkisebb támogatásokat is!



Szerintem csatlakozz a sikerközösségünkhöz, mert akkor itt például egy teljesen másik felirat lesz számodra elérhető!

Regisztrálj most, akár 5000 Tőzsdearanypont kezdő egyenleggel indulhatsz, már 0 Ft-ért! Melyik a Te SikerKaraktered? - TP RobiDroidTP Robi


Oszd meg és uralkodj! ;)

Úgy érzed? Szólj hozzá...

Milyen témában olvasnál még?

TP Luxury

Luxus élmények a legbátrabb motivációs céljaidhoz.

TP Motivátor

Napi csekély mértékű használatra, mert a lényeg a gyakorlata.

TP Nagyvilági Érdekes

Értékes hírek egy forró ital mellé...

TP Bolygó I. a Föld

Jelenleg ez az egyetlen igazán otthonnak nevezhető bolygónk. Vigyázzunk rá!

 
 
 
TP SikerProfil TP SikerNavigátor TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde TP Pályázatok TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram TP Cég és Vállalkozás TP RobiDroid
TP SikerProfil
TP SikerNavigátor
TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde
TP Pályázatok
TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram
TP Cég és Vállalkozás
TP RobiDroid
 
 
 

TP SikerVeled.hu - Sütik / TP SikerVeled.hu - Cookies