Ebben a tartalomban egy rövid bevezetőben látható lesz, hogy eddig milyen tartalmak kapcsán volt szó az ISS-ről, azaz a Nemzetközi Űrállomásról. Érdemes lesz a videó alatti soroknál is figyelni, hiszen egy interaktív (online) telepítés nélküli is azonnal elindítható szimulátor segítségével Te is kipróbálhatod, hogy milyen lenne dokkolni az űrállomáson. Egy szuper videó animációt is láthattok arról, hogy milyen mérföldkövek és nemzetközi együttműködések mentén jött létre az egyik legdrágább Földi-emberek alkotta űreszköz.

A projekt kifejezetten jól mutatja, hogy ha a nyugati és keleti világ összefog, akkor az az egész emberiségre nézve fejlődést és haladást jelenthet. Őszintén bízom benne, hogy a nemzetek ismét komolyabb egyetértésre és olyan békére találnak, amelyek tartósan fenntartható módon képviselik a fajunk érdekeit. Továbbra is jó lenne látni az űr felfedezésére irányuló olyan együttműködéseket, amely a tudományos fejlődés mellett az ember által érintett minden égitestet nagy becsben tart annak használata közben!

Ha elnyeri a tetszésedet a tartalom, arra biztatunk, hogy mondd el véleményedet egy hozzászólásban. Megosztásodat pedig kifejezetten köszönjük! Sőt! Meghálálhatjuk? Használd a Markoló funkciót az extra Tőzsdearanypontok gyűjtéséhez! Siker, Veled! ;)


A Nemzetközi Űrállomás - ISS - SikerVeled.hu
Forrás: Pixabay, MD, SikerVeled.hu


Most TE is segíthetsz, hogy előbb indulhasson a projektünk!
Meghívnál minket egy kávéra, vagy pizzára?

Támogatás!Hálásan megköszönjük a legkisebb támogatásokat is!



A legegyszerűbben a Nemzetközi Űrállomással, vagy világűrrel kapcsolatos cikkeink listáját úgy láthatnád, hogy ha az ISS, vagy a világűr címkére nyomnál, de a sok-sok tartalom miatt egy-két mondatban meg is említenék pár olyat, amit érdemes lenne kiemelten jobban megnézned, illetve a kapcsolódó lehetőségeit kipróbálnod.

Az alábbi videóban láthatod majd, hogyan épült fel az ISS modulról-modulra, illetve a főbb fejlesztési mérföldköveket. Ha szeretnéd belülről is jobban megnézni, akkor ebben a tartalomban egy komplett idegenvezetést kaphatsz egy kedves űrhajóstól.

 

Javaslom, hogy mindenképpen próbáld ki a dokkolási szimulátort is, mert nagyon jó!

😉
TP Robi

 



A fenti videóban beállítható a magyar nyelv (fordítás) is a feliratnál, ha esetleg valakinek ez nagyobb segítséget jelent. Az animáció egyébként nagyon jó minőségű és szinte komment nélkül is érthető, hogy miről van benne szó. A videóban sokszor látható, hogy kezdetben egy űrsikló robot karja segítette az egyes elemek egymáshoz csatolását, dokkolását, amelyet követően az űrállomás is kapott egy robotkart. A későbbi dokkolásokban ez is segített, ráadásul a közös nemzetközi dokkolási szabvány megjelenése előtt egy átalakító/csatoló elemre is szükség volt. A hamarosan említésre kerülő szimulátorban nem számíthatunk a robotkar segítségére, viszont kellemes élményeink lehetnek.

 

Az izgalmas, interaktív dokkolási szimulátort - amelyet már a bevezetőben is említettem - mindenképpen érdemes kipróbálnod, de ha esetleg nehéznek találod és szeretnél egy-két magyar instrukciót a sikeres dokkoláshoz, akkor abban itt segítek neked! (Egyszerű és praktikus videós útmutató, amelyet örömmel készítettem neked.) A dokkolás egyébként kb 3 perc alatt simán kivitelezhető, szóval ne ijedj meg, hogy az előbb említett segítő videóm közel 30 perces, hiszen az a magyarázatok és a vicces bakijaim miatt ilyen hosszú. Ha úgy érzed, nyugodtan tekerj majd bele a videóba. Sőt, szerintem kiegészítem azt a cikket egy valóban rövid, mindössze 3 perces dokkolással. Ha már tudod, hogy mit és hogyan kell, akkor neked is fog menni, talán még szebben is! 😊 Próbáld ki bátran!

 

Tetszett az animáció?
Kipróbáltad a SpaceX Dragon dokkolás szimulátort?


Van véleményem, hozzászólok!


Oszd meg és uralkodj! ;)

A TP Portálon a TartalomKezelő színtéren 4 fő témacsoportunk van:

TP Luxury TP Motivátor TP Nagyvilági Érdekes TP Bolygó I. a Föld

Válassz a fenti témák közül, vagy nézd meg a SikerVeled.hu nyitó oldalát!


Most TE is segíthetsz, hogy előbb indulhasson a projektünk!
Meghívnál minket egy kávéra, vagy pizzára?

Támogatás! Hálásan megköszönjük a legkisebb támogatásokat is!



Szerintem csatlakozz a sikerközösségünkhöz, mert akkor itt például egy teljesen másik felirat lesz számodra elérhető!

Regisztrálj most, akár 5000 Tőzsdearanypont kezdő egyenleggel indulhatsz, már 0 Ft-ért! Melyik a Te SikerKaraktered? - TP RobiDroidTP Robi


Oszd meg és uralkodj! ;)

Úgy érzed? Szólj hozzá...

Milyen témában olvasnál még?

TP Luxury

Luxus élmények a legbátrabb motivációs céljaidhoz.

TP Motivátor

Napi csekély mértékű használatra, mert a lényeg a gyakorlata.

TP Nagyvilági Érdekes

Értékes hírek egy forró ital mellé...

TP Bolygó I. a Föld

Jelenleg ez az egyetlen igazán otthonnak nevezhető bolygónk. Vigyázzunk rá!

 
 
 
TP SikerProfil TP SikerNavigátor TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde TP Pályázatok TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram TP Cég és Vállalkozás TP RobiDroid
TP SikerProfil
TP SikerNavigátor
TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde
TP Pályázatok
TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram
TP Cég és Vállalkozás
TP RobiDroid
 
 
 

TP SikerVeled.hu - Sütik / TP SikerVeled.hu - Cookies