Ma már, az átlag ember számára is elérhető, hogy kijusson az űrbe! Sok egyéb információ mellett a Virgin Galactic repülését mutatjuk meg nektek. Van benne pár vicces jelenet is. :)

 

Ha elnyeri a tetszésedet a tartalom, arra biztatunk, hogy mondd el véleményedet egy hozzászólásban. Megosztásodat pedig kifejezetten köszönjük! Sőt! Meghálálhatjuk? Használd a Markoló funkciót az extra Tőzsdearanypontok gyűjtéséhez! Siker, Veled! ;)


TP Siker, Veled: Űrutazás
Forrás: Virgin Galactic , SikerVeled.hu


Most TE is segíthetsz, hogy előbb indulhasson a projektünk!
Meghívnál minket egy kávéra, vagy pizzára?

Támogatás!Hálásan megköszönjük a legkisebb támogatásokat is!




Amikor felmerül bárkiben az űrutazás gondolata, elsőként arról kell döntenie, hogy milyen távolra szeretne jutni a Földtől.

Az első lehetőségként, egy szuperszonikus MIG-29-es vadászgépes utazást tud választani, melynek során 21-22 km magasságba juthat el a sztratoszféra aljához, ahonnan megcsodálhatják a Föld görbületét és a fényes csillagokat a fekete égbolton.

Ennél valamivel többet fizetve pedig tényleges űrutazásban lehet része. Felszállás után 58 mp alatt átlépik a hanghatárt, majd 2 percen belül elérik a MACH 2.9-et, majd 60 km-es magasság elérésekor a pilóta kikapcsolja a hajtóműveket és megkezdődik a parabolikus repülés. 5-6 percig megtapasztalhatják a súlytalanság állapotát, miközben a gép eléri a 103 km-es magasságot. A repülési idő kb. 60 percet tesz ki.

Jó hír azoknak, akik mégtöbbre vágynak, hogy most 2018-tól a SpaceX és a Boeing már demonstrációs célzattal embereket küld a világűrbe előkészítve az űrturizmust, mint iparágat. A szezonális Soyuz rakétákkal és kapszulákkal szemben, a Boeing és a SpaceX olyan gépeket tervezett, amelyek akár hét embert képesek szállítani és sokkal kényelmesebbek. Persze a Virgin Galactic sikeréről sem szabad megfeledkeznünk, amelynek vezetőjét a fenti videóban is láthattál.

A vicces rész - számomra - az volt, hogy Richard Branson kicsit később szállt ki a székből élvezni a "súlytalanságot", miközben az utasok többsége már vidáman mókázott és pörgött-forgott. Persze azt nem tudhatjuk, hogy ennek mia az oka, mert nem látunk bele az emberek fejébe, de véleményem szerint egy kis pozitív élmény sokk érhette. - Részemről: Megértem! :)

 

Egyre komolyabban birtokba vehetjük a világűrt! Készült több érdekes tartalmunk is a témában. A TK Nagyvilági Érdekes kategóriában találod ezeket, de párat itt is megemlítenénk. Láthattál áttetsző rakétakilövést, illetve bemutattunk egy ISS dokkolási szimulátort, amelyet TE is kirpóbálhatsz, ráadásul ha nehéznek tartanád a feladatot, még egy videó is készült, hogyan érdemes dokkolnod.

TP RobiDroidTP Robi neve pedig már a marson van, azaz a Perseverance marsjáró fedélzetén is megtalálható, ahonnan az Ingenuity helikopter is már többször sikeresen felszált. Kifejezetten izgalmas az ISS fedélzetén történő idegenvezetés, amely igencsak kedvet adhat a dokkoláshoz is, még ha csak virtuálisan is. Érdemes kiprábálnod!

Ha úgy érzed, örömödet lelted a cikkekben, videókban, lehetőségekben, akkor kérlek bátran oszd meg a tartalmainkat, mert könnyen lehet, hogy ismerőseidnek is tetszene! - Köszönjük!



Voltál már az űrben?
Szeretnéd kipróbálni a súlytalanságot?


Van véleményem, hozzászólok!


Oszd meg és uralkodj! ;)

A TP Portálon a TartalomKezelő színtéren 4 fő témacsoportunk van:

TP Luxury TP Motivátor TP Nagyvilági Érdekes TP Bolygó I. a Föld

Válassz a fenti témák közül, vagy nézd meg a SikerVeled.hu nyitó oldalát!


Most TE is segíthetsz, hogy előbb indulhasson a projektünk!
Meghívnál minket egy kávéra, vagy pizzára?

Támogatás! Hálásan megköszönjük a legkisebb támogatásokat is!



Szerintem csatlakozz a sikerközösségünkhöz, mert akkor itt például egy teljesen másik felirat lesz számodra elérhető!

Regisztrálj most, akár 5000 Tőzsdearanypont kezdő egyenleggel indulhatsz, már 0 Ft-ért! Melyik a Te SikerKaraktered? - TP RobiDroidTP Robi


Oszd meg és uralkodj! ;)

Úgy érzed? Szólj hozzá...

Milyen témában olvasnál még?

TP Luxury

Luxus élmények a legbátrabb motivációs céljaidhoz.

TP Motivátor

Napi csekély mértékű használatra, mert a lényeg a gyakorlata.

TP Nagyvilági Érdekes

Értékes hírek egy forró ital mellé...

TP Bolygó I. a Föld

Jelenleg ez az egyetlen igazán otthonnak nevezhető bolygónk. Vigyázzunk rá!

 
 
 
TP SikerProfil TP SikerNavigátor TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde TP Pályázatok TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram TP Cég és Vállalkozás TP RobiDroid
TP SikerProfil
TP SikerNavigátor
TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde
TP Pályázatok
TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram
TP Cég és Vállalkozás
TP RobiDroid