Kezd Sci-Fi irányba menni a történet, de mégis egy alapvetően érthető logika mentén. A Nagyok nyomában a nagyságot egyfajta civilizációs fejlettség mutatja, méghozzá az alapját az képezi, hogy mennyire ügyesen tudja az adott faj hasznosítani az energiát. Ennek megfelelően 3 típusról lesz szó. Az egyik a saját bolygóján lévő energiát hasznosítja jól, a másik a közeli csillagának (akár teljes) energiáját, ameddig a harmadik egy egész galaxis energiáját. Ez a három típus a Kardasev-skála, amelyről a videó alatti cikkben még több információt találhatsz, sőt egy ábrán az emberi civilizáció fejlődési pályáját is valószínűsíti.

Bízom benne, hogy hamarosan a magyar felirat is elérhető lesz, úgy ahogyan az előző két résznél. Ha azokat még nem láttad, érdemes azzal kezdeni. (Linkek a cikkben.) Kellemes időtöltést és elmélkedést kívánok!

Ha elnyeri a tetszésedet a tartalom, arra biztatunk, hogy mondd el véleményedet egy hozzászólásban. Megosztásodat pedig kifejezetten köszönjük! Sőt! Meghálálhatjuk? Használd a Markoló funkciót az extra Tőzsdearanypontok gyűjtéséhez! Siker, Veled! ;)


TP Siker, Veled: Élet a világűrben! - 3. - (A Nagyok nyomában!)
Forrás: melodysheep, YouTube, SikerVeled.hu


Most TE is segíthetsz, hogy előbb indulhasson a projektünk!
Meghívnál minket egy kávéra, vagy pizzára?

Támogatás!Hálásan megköszönjük a legkisebb támogatásokat is!




Talán túlzás a videóban bemutatott fantazmagória, de a jelenünkben nagyon sok olyan eszközt használunk, amelyet a múltban könnyedén őrültségnek, vagy túlságosan "Sci-Fi-snek" mondott volna egy átlagos polgár. Gondolj a mobiltelefonok fejlődésére, az internetre, esetleg a SpaceX és a Tesla újításaira. Ha átgondoljuk, feltételezzük a lehetséges jövőt, az közelebb is hozza azt. Sok tudományos fantasztikum képezte már alapját olyan eszköznek, amelyeket később valóban felfedeztek, kitaláltak, megvalósítottak és nem utolsó sorban piacra is dobtak. Napoleon Hill híres mondása jut eszembe:

"Amit az emberi elme el tud képzelni, amiben hinni tud, azt meg is tudja valósítani."

 

A fenti videóban azzal a feltételezéssel indul a történet, hogy régen milyen módszerekkel próbálták mások (más bolygón élők) tudtára adni az emberek, hogy jelen vagyunk ezen a bolygón. A tűzgyújtástól és tükröktől a rádiófrekvenciás adásokon át (lásd: SETI /Wikipedia/) ezt jelentősen és egészen logikusan tovább is gondolták. A fejlettebb civilizációk mérnöki teljesítményének nyomait próbálják felkutatni. Ezen elképzelés keretén belül mutatják be leegyszerűsítve a Kardasev-skálát (Wikipedia). Kardasev a bevezetőben is említett 3 típusba sorolja a civilizációkat:

  •  1-es típus: bolygójának;
  •  2-es típus: csillagának és bolygórendszerének;
  •  3-as típus: galaxisának erőforrásait (akár teljes mértékben) uralja.

Érdekesség, hogy készült egy előrejelzés, hogy az emberi civilizáció hogyan fog fejlődni. Ugye mi még az 1-es szintet sem érjük el kifogástalanul. Itt egy szemléltető ábra erről:

Kardashev Scale Projections

 

Tekintettel arra, hogy ennél a tartalomnál is releváns, megismételném az alábbiakat:

A James Webb teleszkóp (Wikipedia) és egyéb űreszközeink segítségével továbbra is kutatjuk az élet nyomát. Talán a Perseverance (Marsjáró) hozza majd el az első bizonyítékot a földönkívüli életről? Úgy gondolom, hogy kiváló helyre került (Jezero kráter) és nagy esélye van egy komolyabb felfedezésnek is.

Még lenyűgöző felfedezések várnak az emberiségre!

😏
TP Robi

A fenti és az alábbi linkeken található cikkekben bemutatott gondolatokat nehezen lehet kibővíteni, hiszen annyira sokrétűen körbejárták a témát. Ha tetszett a cikk, kérlek ne habozz ezt egy megosztással másoknak is megmutatni. Őszintén hiszek benne, hogy ezek az információk jótékonyan tudattágító hatásúak, amely sokak számára lehet nagyon hasznos. Növelik a kreativitást, inspirálnak és olyan beszélgetéseket eredményezhetnek, amelyek előrébb viszik az emberiséget. Hozzájárulnak a fejlődéshez, amelyet Elon Musk is vizionál: Az ember több bolygón élő faj lesz!

Szerinted létezik a Földön kívül is élet?

🤔
TP Robi

(Robi kérdésére egy hozzászólásban tudsz válaszolni, ha szeretnél.)

3+1 igazán érdekes videót találtam a fenti témában és ezek egy csokorba szedve kerülnek be a TP Nagyvilági Érdekes témacsoportba. Ha tetszett a fenti videó, akkor ezeket a tartalmakat is ajánlom:

Élet a világűrben! - 1. - (Mikor, hol és hogyan?)

Élet a világűrben! - 2. - (Űrlény múzeum!)

Élet a világűrben! - 3. - (A Nagyok nyomában!)

Extra: Érdekel egy utazás az idők végezetéig?



Mit gondolsz, létezik más bolygón is élet a Földön kívül?


Van véleményem, hozzászólok!


Oszd meg és uralkodj! ;)

A TP Portálon a TartalomKezelő színtéren 4 fő témacsoportunk van:

TP Luxury TP Motivátor TP Nagyvilági Érdekes TP Bolygó I. a Föld

Válassz a fenti témák közül, vagy nézd meg a SikerVeled.hu nyitó oldalát!


Most TE is segíthetsz, hogy előbb indulhasson a projektünk!
Meghívnál minket egy kávéra, vagy pizzára?

Támogatás! Hálásan megköszönjük a legkisebb támogatásokat is!



Szerintem csatlakozz a sikerközösségünkhöz, mert akkor itt például egy teljesen másik felirat lesz számodra elérhető!

Regisztrálj most, akár 5000 Tőzsdearanypont kezdő egyenleggel indulhatsz, már 0 Ft-ért! Melyik a Te SikerKaraktered? - TP RobiDroidTP Robi


Oszd meg és uralkodj! ;)

Úgy érzed? Szólj hozzá...

Milyen témában olvasnál még?

TP Luxury

Luxus élmények a legbátrabb motivációs céljaidhoz.

TP Motivátor

Napi csekély mértékű használatra, mert a lényeg a gyakorlata.

TP Nagyvilági Érdekes

Értékes hírek egy forró ital mellé...

TP Bolygó I. a Föld

Jelenleg ez az egyetlen igazán otthonnak nevezhető bolygónk. Vigyázzunk rá!

 
 
 
TP SikerProfil TP SikerNavigátor TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde TP Pályázatok TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram TP Cég és Vállalkozás TP RobiDroid
TP SikerProfil
TP SikerNavigátor
TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde
TP Pályázatok
TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram
TP Cég és Vállalkozás
TP RobiDroid
 
 
 

TP SikerVeled.hu - Sütik / TP SikerVeled.hu - Cookies