Hihetetlen és zseniális az a felvetés, hogy létezik az űrlények múzeuma. Meggyőződésem, hogy ha van az embernél fejlettebb civilizáció, amely már több bolygón is rátalált az élet nyomaira, akkor nekik van ilyen múzeumuk. Valljuk be bátran, nekünk embereknek is büszkén lenne ilyenünk!

Fontos: A videónál van magyar felirat is, amelyet a bekapcsolás után a beállításoknál (fogaskerék ikon) tudtok kiválasztani! A videó megtekintését követően érdemes az alatta lévő cikket is elolvasni!

Ha elnyeri a tetszésedet a tartalom, arra biztatunk, hogy mondd el véleményedet egy hozzászólásban. Megosztásodat pedig kifejezetten köszönjük! Sőt! Meghálálhatjuk? Használd a Markoló funkciót az extra Tőzsdearanypontok gyűjtéséhez! Siker, Veled! ;)


TP Siker, Veled: Élet a világűrben! - 2. - (Űrlény múzeum!)
Forrás: melodysheep, YouTube, SikerVeled.hu


Most TE is segíthetsz, hogy előbb indulhasson a projektünk!
Meghívnál minket egy kávéra, vagy pizzára?

Támogatás!Hálásan megköszönjük a legkisebb támogatásokat is!




Az (egyelőre) 3 részes sorozatból én ezt láttam először. Magával ragadott, hogy milyen alapos tudományossággal, logikussággal és nem utolsó sorban lenyűgöző grafikával elém tárult egy különleges múzem: Az űrlények múzeuma!

Én ezt követően néztem az első részt: Élet a világűrben! - 1. - (Mikor, hol és hogyan?)

Tudtam, hogy egy kicsit in medias res állok neki, de úgy vonzotta a figyelmemet az első képkockától az utolsóig a fenti videó, mint vasreszeléket a tőle pár centiméterre lévő 10 kW-os elektromágnes. Pikk-pakk elröppent az a bő fél óra, amit a videóra szántam és ismét megtapasztaltam Einstein relativitásról alkotott koncepcióját.

A videó láttán számos gondolatom támadt, azon túl, hogy ezt bizony több embernek is látnia kell és örömmel fogom megosztani a TP Siker, Veled portál közösségével és követőivel.

Az egyik legérdekesebb rész, hogy egy galaxis "kolonizálására" a legnagyobb esélye egy technológiai életformának lenne. Ez persze számos etikai kérdést is felvet, de könnyen lehet, hogy az evolúció egyik elmaradott formája az organikus, biológiai jelenlétünk. Ha nézzük napjaink mesterséges intelligenciával kapcsolatos fejlesztéseit és hozzávesszük a Neuralink (Elon Musk cége) törekvéseit, továbbá a robotika fejlődését, akkor kezd kitisztulni egy olyan irány, ahol akár az emberi tudatot is gépekbe tudjuk ültetni. A lélek, a spiritualitás és a klasszikus vallás fogalmaink szempontjából ez idegennek tűnhet, de a grandiózus távolságokat téren és időn át lehet, hogy csak így fogjuk tudni legyőzni.


Visszatérve a realitás talajára, egyelőre lények vagyunk. Hús-vér emberek. Bár egyre jobban összefonódunk a technológiával, de attól még messze vagyunk, hogy robotok legyünk, mellőzve szinte minden szerves részünket. Szerencsére az ember van annyira intelligens faj, hogy képes elgondolkodni a létezéséről, illetve egyre jobban feszegeti a határokat (térben, időben és fejlődésben) a tudomány eszköztárával. A legtöbb technológiai újítás persze kétélű fegyver. Bízom benne, hogy az emberiség a Föld biodiverzitását, klímáját és élhetőségét meg tudja őrizni, miközben felfedezünk és idővel kolonizálunk más bolygókat is. Remélem, hogy ügyesek leszünk!

 

Ha már az űrlények múzeumáról van szó, egy kicsit kevésbé technológiai és "hideg-komor" gondolatot is becsempésznék ide a sorok közé. Szeretném megköszönni neked, hogy vagy olyan kedves űrlény, hogy nem csak a képeket és videókat nézed meg az oldalon, hanem ezt a cikket is elolvasod. Örömmel venném, ha nem sértődnél meg azon, hogy az előbb "leűrlényeztelek". Egyszerűen úgy gondolom, hogy az űrlény azért űrlény, mert ott él. A Föld bolygó is a világűrben van, ergo: Hozzád hasonlóan, én isSzikra Zoltán űrlény vagyok! 😀

Kérdezzük meg az olvasót, hogy egyetért-e!

TP Robi


Oké! Elfogadod a fenti érvelés alapján, hogy TE is űrlény vagy?

 

Tekintettel arra, hogy ennél a tartalomnál is releváns, megismételném az alábbiakat:

A James Webb teleszkóp (Wikipedia) és egyéb űreszközeink segítségével továbbra is kutatjuk az élet nyomát. Talán a Perseverance (Marsjáró) hozza majd el az első bizonyítékot a földönkívüli életről? Úgy gondolom, hogy kiváló helyre került (Jezero kráter) és nagy esélye van egy komolyabb felfedezésnek is.

Még lenyűgöző felfedezések várnak az emberiségre!

😏
TP Robi

A fenti és az alábbi linkeken található cikkekben bemutatott gondolatokat nehezen lehet kibővíteni, hiszen annyira sokrétűen körbejárták a témát. Ha tetszett a cikk, kérlek ne habozz ezt egy megosztással másoknak is megmutatni. Őszintén hiszek benne, hogy ezek az információk jótékonyan tudattágító hatásúak, amely sokak számára lehet nagyon hasznos. Növelik a kreativitást, inspirálnak és olyan beszélgetéseket eredményezhetnek, amelyek előrébb viszik az emberiséget. Hozzájárulnak a fejlődéshez, amelyet Elon Musk is vizionál: Az ember több bolygón élő faj lesz!

Szerinted létezik a Földön kívül is élet?

🤔
TP Robi

(Robi kérdésére egy hozzászólásban tudsz válaszolni, ha szeretnél.)

3+1 igazán érdekes videót találtam a fenti témában és ezek egy csokorba szedve kerülnek be a TP Nagyvilági Érdekes témacsoportba. Ha tetszett a fenti videó, akkor ezeket a tartalmakat is ajánlom:

Élet a világűrben! - 1. - (Mikor, hol és hogyan?)

Élet a világűrben! - 2. - (Űrlény múzeum!)

Élet a világűrben! - 3. - (A Nagyok nyomában!)

Extra: Érdekel egy utazás az idők végezetéig?



 Mit gondolsz, létezik más bolygón is élet a Földön kívül?
Mi a véleményed a fenti videóról?


Van véleményem, hozzászólok!


Oszd meg és uralkodj! ;)

A TP Portálon a TartalomKezelő színtéren 4 fő témacsoportunk van:

TP Luxury TP Motivátor TP Nagyvilági Érdekes TP Bolygó I. a Föld

Válassz a fenti témák közül, vagy nézd meg a SikerVeled.hu nyitó oldalát!


Most TE is segíthetsz, hogy előbb indulhasson a projektünk!
Meghívnál minket egy kávéra, vagy pizzára?

Támogatás! Hálásan megköszönjük a legkisebb támogatásokat is!



Szerintem csatlakozz a sikerközösségünkhöz, mert akkor itt például egy teljesen másik felirat lesz számodra elérhető!

Regisztrálj most, akár 5000 Tőzsdearanypont kezdő egyenleggel indulhatsz, már 0 Ft-ért! Melyik a Te SikerKaraktered? - TP RobiDroidTP Robi


Oszd meg és uralkodj! ;)

Úgy érzed? Szólj hozzá...

Milyen témában olvasnál még?

TP Luxury

Luxus élmények a legbátrabb motivációs céljaidhoz.

TP Motivátor

Napi csekély mértékű használatra, mert a lényeg a gyakorlata.

TP Nagyvilági Érdekes

Értékes hírek egy forró ital mellé...

TP Bolygó I. a Föld

Jelenleg ez az egyetlen igazán otthonnak nevezhető bolygónk. Vigyázzunk rá!

 
 
 
TP SikerProfil TP SikerNavigátor TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde TP Pályázatok TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram TP Cég és Vállalkozás TP RobiDroid
TP SikerProfil
TP SikerNavigátor
TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde
TP Pályázatok
TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram
TP Cég és Vállalkozás
TP RobiDroid
 
 
 

TP SikerVeled.hu - Sütik / TP SikerVeled.hu - Cookies