Létezik élet más bolygókon? Vannak, akik nem kételkednek egy percig sem és vannak, akik ezt erőteljesen megkérdőjelezik. Artur C. Clark szerint két lehetőség van. Vagy egyedül vagyunk az univerzumban, vagy nem, de mindkettő rémisztő a maga módján. Egy lenyűgöző 3+1 részes sorozat első részét hozzuk most az olvasóinkhoz közelebb. A szokott módon egy videó és a hozzá kapcsolódó cikkben írtak igazán különleges élményt nyújthatnak a számodra. Ha teheted, ne hagyd ki!

Fontos: A videónál van magyar felirat is, amelyet a bekapcsolás után a beállításoknál (fogaskerék ikon) tudtok kiválasztani! Ezenkívül a videó megtekintését követően érdemes az alatta lévő rövid cikket is elolvasni!

Ha elnyeri a tetszésedet a tartalom, arra biztatunk, hogy mondd el véleményedet egy hozzászólásban. Megosztásodat pedig kifejezetten köszönjük! Sőt! Meghálálhatjuk? Használd a Markoló funkciót az extra Tőzsdearanypontok gyűjtéséhez! Siker, Veled! ;)


TP Siker, Veled: Élet a világűrben! - 1.
Forrás: melodysheep, YouTube, SikerVeled.hu


Most TE is segíthetsz, hogy előbb indulhasson a projektünk!
Meghívnál minket egy kávéra, vagy pizzára?

Támogatás!Hálásan megköszönjük a legkisebb támogatásokat is!




Az emberiséget mindig is izgatta a világűr, amelynek nem csak lenyűgöző méretei vannak, hanem rendkívüli lehetőségei is. Lehetőségek a teremtésre a téridőn belül és talán azon kívül is. Okkal gondolják többen, hogy egy-egy fekete lyuk "másik oldala" egy-egy ősrobbanást (BIG BANG) rejt. Persze ennél extrémebb ötletek is napvilágra kerültek, hiszen felvetődött az is, hogy az egész univerzum egy hologram.

Ennek a cikknek a nyitóképe jól szemlélteti azt a bizonyos ősrobbanást, ami a mi életünk szempontjából az egyik legjelentősebb kiinduló pont. Tételezzük fel az egyszerű(bb)ség kedvéért, hogy nincs multiverzum, mindössze azzal a "téridő-tölcsérrel" foglalkozzunk, amelyben éppen most is vagyunk. A számok persze még így is lenyűgözőek, hiszen ha még ezt is CSAK a mi Tejút galaxisunkra szűkítenénk, akkor még ebben is 50 milliárdra becsülhető a Föld-szerű világok száma. A fenti videó számos példán keresztül próbálja szemléltetni, hogy a lehetőségek száma hatalmas... viszont egyelőre nemhogy intelligens életre, de még egy kis földönkívüli amőba fosszíliára sem bukkantunk. Persze könnyen lehet, hogy csak idő kérdése.

 

A James Webb teleszkóp (Wikipedia) és egyéb űreszközeink segítségével továbbra is kutatjuk az élet nyomát. Talán a Perseverance (Marsjáró) hozza majd el az első bizonyítékot a földönkívüli életről? Úgy gondolom, hogy kiváló helyre került (Jezero kráter) és nagy esélye van egy komolyabb felfedezésnek is.

Még lenyűgöző felfedezések várnak az emberiségre!

😏
TP Robi


A fenti és az alábbi linkeken található cikkekben bemutatott gondolatokat nehezen lehet kibővíteni, hiszen annyira sokrétűen körbejárták a témát. Ha tetszett a cikk, kérlek ne habozz ezt egy megosztással másoknak is megmutatni. Őszintén hiszek benne, hogy ezek az információk jótékonyan tudattágító hatásúak, amely sokak számára lehet nagyon hasznos. Növelik a kreativitást, inspirálnak és olyan beszélgetéseket eredményezhetnek, amelyek előrébb viszik az emberiséget. Hozzájárulnak a fejlődéshez, amelyet Elon Musk is vizionál: Az ember több bolygón élő faj lesz!

Szerinted létezik a Földön kívül is élet?

🤔
TP Robi

(Robi kérdésére egy hozzászólásban tudsz válaszolni, ha szeretnél.)

3+1 igazán érdekes videót találtunk a fenti témában és ezek egy csokorba szedve kerülnek be a TP Nagyvilági Érdekes témacsoportba. Ha tetszett a fenti videó, akkor ezeket a tartalmakat is ajánlom:

Élet a világűrben! - 1. - (Mikor, hol és hogyan?)

Élet a világűrben! - 2. - (Űrlény múzeum!)

Élet a világűrben! - 3. - (A Nagyok nyomában!)

Extra: Érdekel egy utazás az idők végezetéig?

 



Mit gondolsz, létezik más bolygón is élet a Földön kívül?
Mi a véleményed a fenti videóról?


Van véleményem, hozzászólok!


Oszd meg és uralkodj! ;)

A TP Portálon a TartalomKezelő színtéren 4 fő témacsoportunk van:

TP Luxury TP Motivátor TP Nagyvilági Érdekes TP Bolygó I. a Föld

Válassz a fenti témák közül, vagy nézd meg a SikerVeled.hu nyitó oldalát!


Most TE is segíthetsz, hogy előbb indulhasson a projektünk!
Meghívnál minket egy kávéra, vagy pizzára?

Támogatás! Hálásan megköszönjük a legkisebb támogatásokat is!



Szerintem csatlakozz a sikerközösségünkhöz, mert akkor itt például egy teljesen másik felirat lesz számodra elérhető!

Regisztrálj most, akár 5000 Tőzsdearanypont kezdő egyenleggel indulhatsz, már 0 Ft-ért! Melyik a Te SikerKaraktered? - TP RobiDroidTP Robi


Oszd meg és uralkodj! ;)

Úgy érzed? Szólj hozzá...

Milyen témában olvasnál még?

TP Luxury

Luxus élmények a legbátrabb motivációs céljaidhoz.

TP Motivátor

Napi csekély mértékű használatra, mert a lényeg a gyakorlata.

TP Nagyvilági Érdekes

Értékes hírek egy forró ital mellé...

TP Bolygó I. a Föld

Jelenleg ez az egyetlen igazán otthonnak nevezhető bolygónk. Vigyázzunk rá!

 
 
 
TP SikerProfil TP SikerNavigátor TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde TP Pályázatok TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram TP Cég és Vállalkozás TP RobiDroid
TP SikerProfil
TP SikerNavigátor
TP Piactér
TP Pénzügy és Tőzsde
TP Pályázatok
TP TartalomKezelő
TP PartnerProgram
TP Cég és Vállalkozás
TP RobiDroid
 
 
 

TP SikerVeled.hu - Sütik / TP SikerVeled.hu - Cookies